Geplaatst in Zeswoordverhalen

Bid, Sprinkhaan!

Mijn verhaal over INSECTEN in zes woorden:


Seks? Lunch? Och, doe maar beide.

140512PrayingMantis

klik voor details

Bij de meeste soorten bidsprinkhanen is de paring voor het mannetje een hachelijke zaak, omdat de kans bestaat dat hij al voor de paring wordt opgegeten door het vrouwtje. Of tijdens. Opmerkelijk is hierbij dat het mannetje in staat is om de paring voort te zetten nadat hij is onthoofd en half opgegeten. Als het mannetje na de paring wordt opgegeten lijkt dit misschien wat sneu maar toch heeft hij er voordeel bij; het vrouwtje heeft direct na de paring iets te eten. Voor de aanmaak van eieren zijn bouwstoffen nodig en zo geeft het mannetje niet alleen zijn genen maar tevens zijn proteïnen door aan zijn nageslacht. Dit verschijnsel is heel normaal bij vele andere geleedpotigen, zoals spinnen en schorpioenen.

Meer info op Wikipedia


SixWordStory
<<  Wil je ook de andere zes-woorden verhalen lezen en/of meedoen? Klik op de button hiernaast.

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

16 gedachten over “Bid, Sprinkhaan!

    1. Het beest zat boven mijn hoofd, toen ik in Malawi was. Natuurlijk moest ik haar fotograferen, maar ik stond wel constant klaar om weg te springen. Zo groot, en dat kopje dat zich naar me toe draaide. Brrr.

      Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s