Geplaatst in Japans gedicht

Haiku Zaterdag

Laat iedere dag Dierendag zijn!

klik voor details

151003HaikuMD

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Lees er hier meer over.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

10 gedachten over “Haiku Zaterdag

  1. Dit is Smokey, die zich genesteld heeft op de keukentafel. Ik heb nog twee andere katers, maar deze is de jeugdige ondeugd haha.

   Bij een haiku draait het om lettergrepen, om ritme en puurheid. De uitdaging zes-woorden verhaal publiceer ik een maal per twee weken, dus mocht je een keer willen meedoen: graag. Het is de bedoeling dat je het ‘verhaal’ koppelt aan een foto, en daar ben jij een ster in!

   Like

 1. Melody heeft gelijk: het moet elke dag dierendag zijn, net zoals Moederdag, Vaderdag etc etc, Toch is het ook wel weer een manier om aandacht te vragen. Wegens teveel snot sla ik een weekje over. Die magische aantrekking is mooi gevonden!

  Liked by 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s