Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Zoektocht

De schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal van deze week is ZOEKTOCHT of QUEESTE.

Een queeste is een zoektocht; in het bijzonder een zoektocht die het karakter heeft van een levenstaak. Voorbeelden van queesten in de literatuur zijn de zoektocht van Parcifal naar de heilige graal zoals die in middeleeuwse verhalen voorkomt, de omzwervingen van Odysseus en de zoektocht die de helden van Tolkien’s In de Ban van de Ring ondernemen. Een avontuurlijke, lange reis, met helpers en grote hindernissen (natuurfenomenen, monsters en vijanden) zijn standaardingrediënten. In dergelijke verhalen is de queeste vaak een metafoor voor de zoektocht naar wijsheid, die door de zoekers wordt gevonden door de ervaringen die ze tijdens het zoeken opdoen.

Tolkien-gek als ik ben, kan ik bij queeste alleen maar denken aan Lord of the Rings. En in mijn fantasie dwaal ik op mijn queeste door weidse landschappen, op zoek naar…  hmmm, daar moet ik nog eens goed over nadenken.

Waar gaat jouw zoektocht heen? Verras me met je zes woorden!

160210Queeste

klik voor details

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een ZOEKTOCHT in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN ZOEKTOCHT/QUEESTE VAN:

 

Wie volgt? :)


 

 • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 24 februari. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.
 • Would you rather participate in English, then please go to Six word story challenges @ Figments of a DuTchess.

zes-woorden

 

 

 

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

24 gedachten over “Zes woorden verhaal: Zoektocht

  1. Een prachtcombinatie, Viviane. Je hebt je laten inspireren door je foto en hebt het verwoord met een diepere betekenis. Mooi!
   En van harte welkom bij de zes woorden-uitdaging. Als je te lang moet wachten, mag je ook altijd nog met de oudere posts meedoen hè.

   Like

 1. Weer een mooie opdracht, Marion!
  Hier is mijn inzending: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/archiveren-is/
  Dit was ooit mijn werkplek op het gemeentehuis waar ik archiefwerk deed (doe ik nog steeds maar nu ergens anders): poststukken registreren en er na afhandeling dossiers van vormen, op een zodanige manier dat niet alleen ikzelf maar ook mijn collega’s over -tig jaar ze in hun zakelijk verband kunnen terugvinden. Daarvoor bestaan allerlei regels en codes maar soms moet je creatief zijn.
  Groetjes
  Peter

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s