Geplaatst in Fotogedicht

Haiku Zaterdag

klik voor details

160521Haiku

 

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Lees er hier meer over.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Caretaker of males, both human and feline. No lady, but all woman. Avid reader and photographer. Determined to find writing time during busy days. And nights if needed. Because I need you to meet the wonderful people who are living in my mind.

11 gedachten over “Haiku Zaterdag

  1. En ze zijn nog veel sterker dan de ‘echte’ bloemen ook. In een hete zomer had de hele buurt geen kleur meer in de voortuin, maar in de mijne bloeiden de wilde bloemen -onkruid, noemde de buurman het- vrolijk verder. Die had ik toen gezaaid.

   Geliked door 1 persoon

 1. wat weer een mooi !

  En je herinnert me hiermee aan een gebeurtenis afgelopen dinsdag,…. ik zag zo maar opeens, omdat een ander iemand me erop wees…. een blauwe korenbloem staan…. dat was de lievelingsbloem van mijn schoonvader die in 1993 overleden is…. mooi hoe zo’n onverwachte blik vele mooie herinneringen kan oproepen.

  Fijn weekend meis. xxx

  http://melodymusic.nl/haiku-70/

  Geliked door 3 people

  1. Wat mooi, Koba. Voor jou was dat dus een blikvanger, waarmee een laatje in je hersenen zomaar open getrokken werd. ❤

   En naast dat vallen en opstaan ook regelmatig gaan zitten om van het uitzicht te genieten! Mooie haiku met een sprekende foto haha.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s