Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Gastvrijheid

De schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal is GASTVRIJHEID. Twee weken vakantie in het gastvrije Andalusië leverde de inspiratie voor het thema van deze week. In de header een foto van het restaurant waar we wachtten tot de poorten van het wonderschone Alhambra zich voor ons openden.

Gastvrijheid: gulheid in het onthalen of herbergen van gasten, getuigende van goedheid, hartelijk, uitnodigend, in vrijheid en goede wil. Het warm, gastvrij en welkom gevoel dat je krijgt als je ergens binnenkomt.

 

160518Gastvrijheid1

 

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over GASTVRIJHEID in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE GASTVRIJE VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)


 

  • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 1 juni. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.

 

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

19 gedachten over “Zes woorden verhaal: Gastvrijheid

  1. Sorry dat het even duurde, Marion! Ik had natuurlijk flauw kunnen doen en deze eerdere inzending nog een herhalen: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/weerzien/ maar ik heb toch een nieuwe bedacht: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/welkom/ weer met een illustratie van mijn broer. De bloem zou je kunnen zien als symbool van de gastvrijheid van degene die de hand uitsteekt.
    Groetjes van Peter

    Geliked door 2 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s