Geplaatst in Gezondheid, Persoonlijk

Bioresonantie p(e)ri(k)kel(ing)en

Onverwachts zwiept de koperen wichelroede mijn kant op. Gevangen in een magnetisch veld tussen de metalen plaat in de rugleuning van mijn stoel en het koperen scherm op het kastje naast me knipper ik van verbazing. Het onvoorspelbare instrument beweegt voornamelijk verticaal, met regelmatig een uitschieter schuin naar mij toe, soms zelfs horizontaal – afhankelijk van de substantie die gemeten wordt. Wonderlijk. Voor mij dan hè, voor Miranda is het dagelijkse kost. Met een geroutineerd gebaar pakt ze het vijandige staafje en dropt het in een glas. Welkom in de alternatieve wereld van de bioresonantie – een nieuwe stap in mijn dagelijkse strijd tegen allergieën.

Na alweer een maand van luchtweginfecties en algehele malaise is de maat vol. Geen inhalers meer, geen codeïne meer, maar met volle vaart het alternatieve circuit in. Via een kennis heb ik deze tip gekregen om mijn overgevoeligheid en astma tegen te gaan. En hier wordt bevestigd wat ik al lang wist: al die symptomen hangen samen. Eindelijk iemand die kijkt naar het totaalbeeld, in plaats van een longarts of een dermatoloog, die alleen naar hun eigen vakgebied kijken.

131027vat

Miranda Allart-van Harn is natuurgeneeskundig therapeut in haar praktijk Bioresonantie Breda. Een gedeelte van haar folder:

Bioresonantie is gebaseerd op uitvindingen op het gebied van de bio- en quantumfysica. Het lichaam, een orgaan en elke cel straalt energie uit. Via deze energie, oftewel frequentiespectrum, communiceren de cellen met elkaar. Gaat dit goed, dan bent u gezond. Is deze communicatie verstoord, dan ontstaan er ziektesymptomen als pijn, allergie, concentratieverlies, chronische vermoeidheid.

We beginnen met een intake, waarbij ze met die koperen wichelroede de disbalans in mijn lijf meet. Voedsel, dieren, organen, alles wordt doorgemeten – een volledige APK. Als ze hiermee klaar is, zijn drie glazen potjes tot boven de rand gevuld met staafjes met spul waar ik op reageer. Mijn gehoest verstoort regelmatig de weldadige stilte van de behandelkamer.

Daarna volgt een basisbehandeling. Mijn linkerhand op een koperen plaat die op mijn been ligt, mijn rechterhand en neus in de Libelle. De secondes sluiten zich aaneen tot minuten. Dan ineens kippenvel op mijn rechterarm, al snel gevolgd door mijn linkerarm. Vreemde kriebels in mijn benen. Wat het is weet ik niet, maar iets stroomt door mijn lijf. Hmmm.

131024bioresonantie

Het blaffen, dat gestopt was, begint weer volop als Miranda met een plaat mijn longen en bronchiën behandelt. Dan schiet er ineens een golf van een onbeschrijfelijk iets van kruin tot tenen. Ik laat het maar over (en door) me heen komen. Als Miranda de plaat weghaalt, vermindert het hoesten aanzienlijk. Goh.

Anderhalf uur later verlaat ik de praktijk, een chip vlak onder mijn navel geplakt. De komende twee weken kan ik niet meer verdwalen! Ik hoop dat ik maar niet allergisch reageer op die chip. Of op de pleister. Miranda vertelt dat ik rustig aan moet doen, en dat ik waarschijnlijk erg vermoeid zal zijn die dag.

‘s Middags krijg ik de uitslag via e-mail: slechts één schimmel in mijn lijf (blijkbaar uniek), maar wel zeven virussen met flamboyante namen. Die zouden door de behandeling moeten verdwijnen, waarna we ons kunnen focussen op de echte oorzaken. En waarop ik reageer? Houd je vast. Nee, houd mij maar vast, want ik heb het niet meer: rijst (mijn basisvoedsel), gluten, lactose, haver, E621 (een smaakversterker die ze in zowat alle kant-en-klaar producten stoppen), varkens- en rundvlees.

131027etiket

Al dat lekkers moet ik de komende weken zien te vermijden. Zonder lactose heb ik het afgelopen jaar leren leven, maar een gluten allergie is nieuw voor mij. Dat wordt opnieuw alles bestuderen in de supermarkt. Naarstig probeer ik te bedenken wat ik nog wel mag eten. Over twee weken de vervolgbehandeling. En ik hoop dat dan het sein voor rijst, gluten en/of rundvlees weer op veilig gaat. Want als dat permanent blijkt te zijn, wordt eten – vooral bij familie, vrienden of uit eten – wel erg moeilijk.

Lees ook: Snap-er-niet-veel-van-maar-goed-nieuws!

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

19 gedachten over “Bioresonantie p(e)ri(k)kel(ing)en

 1. Van m’n astmatische bronchitis ben ik genezen door de oorzaak ervan te lezen: ontstoken familiebanden. Je moet er wel tegen kunnen wat er gezegd wordt (in dit geval het boekje: je kunt je leven helen door Louise Hay). Van m’n astma allang geen last meer (makkelijk te genezen, het is angst. angst!) Moeilijk om dat toe te geven maar het geneest je. Eerlijk zijn naar jezelf toe.
  Later weer genezen van buikklachten met een middel van de klassiek homeopaat. Helaas kreeg mijn ziel té zware inslagen te verwerken. Dat resulteerde in suiker type B en sinds 2 jaar: fybromyalgie. De omschrijving van de oorzaak hiervan klopt als een bus…..Je lichaam helen is je ziel helen.

  Liefs!

  Like

  1. Wat een interessante theorieën leg je hier neer, Annet! Dit is de eerste keer dat ik van zo’n benadering ‘hoor’ – weer stof tot nadenken.
   Maar wat vervelend dat je suiker type B hebt, en fybromyalgie, dat laatste zal vast pijnlijk zijn.
   Veel liefs terug.

   Like

 2. Het is een verschrikkelijke uitzoekerij. Ik heb met je te doen en wens je veel sterkte.

  Misschien heb je hier iets aan? Mijn dochter heeft al die allergieën van jongs af aan en we hebben tot ongeveer haar twintigste gesukkeld met pillen, poeders, drankjes, zalfje zus en zalfje zo. We gingen ziekenhuis in en uit bij allergologen, maag-, darm en leverartsen, huid-, longartsen en natuurgenezers, voordat duidelijk was, wat er precies aan de hand was. Ze bleek allergisch voor letterlijk álles; bijna alle groenten, noten, vis, kleur- en smaakstoffen, melk, eieren, bijna alle tarwesoorten, pollen van bomen, struiken en bloemen, zeep, shampoo, wol, huisdieren, stof, je kunt zo gek niet denken. Bij sommige stoffen zwelde ze letterlijk op als een Michelinmannetje en moesten we halsoverkop naar het ziekenhuis. We werden er wanhopig van.
  Eenmaal uitgezocht, was er maar heel weinig over wat ze kon eten zonder problemen en dan nog brak af en toe een long- of een huidinfectie uit of had ze darmproblemen die met hormoonzalven en – pillen (corticosteroïden) bestreden moesten worden.

  Toen ze op zichzelf ging wonen ging ze naar een allergoloog in haar toenmalige woonplaats. Die zei: “meid, je wordt helemaal gek als zo moet leven, want die allergieën veranderen voortdurend. Daar gaan we wat aan doen.” Ze kreeg ampullen met iets dat een soort van filmpje legt in het maag en darmen, waardoor de allergische stoffen niet worden opgemerkt door overijverige antistoffen in haar lichaam. Daarbovenop kreeg ze een epipen, waarmee ze zichzelf bij een levensbedreigende allergie een cortisonprik kan geven. Ze moet nog steeds voorzichtig zijn met allergenen buiten haar lichaam, maar ze kan nu bijna alles weer eten en haar epipen heeft ze nog maar één keer hoeven te gebruiken (ze is nu 33).

  Je snapt dat ik hier nog veel meer over zeggen, want het kostte haar en ons ruim twintig jaar van haar leven, maar wat ik hiermee bedoel is; het kán goed komen als je de juiste hulpverlener tegenkomt.

  Like

 3. Mooi stuk weer en ik hoop van harte dat je er baat bij hebt. Ik heb in mijn migrainecarrière al heel veel alternatiefs geprobeerd en heb daar ook ontzettend veel geld aan uitgegeven, maar alles tevergeefs. Gelukkig ben ik niet exemplarisch… ik ken zelfs iemand hier uit de buurt die bijzonder veel baat heeft bij bioresonantie/dieet etc. en dat wens ik jou ook toe!

  Like

 4. Goh, Marion, wat is me dat allemaal! Vooral de waarde van je (nacht)rust niet onderschatten hoor. Ik wens je veel sterkte en hopelijk neemt de allergie zienderogen af door deze behandeling. De holistische benadering is, naar ik al van anderen vernam; in vele gevallen efficiënter bij dergelijke aandoeningen dan onze klassieke geneeskunde, omdat die laatste de èchte oorzaken wel eens over het hoofd zien.

  Like

  1. Lekker slapen is altijd een goede medicijn. Het wordt pas problematisch als je door een ziekte niet meer kúnt slapen. Dan hakt het er dubbel in.
   Laten we onze hoop vestigen op de holistische geneeswijze, of moet ik zeggen, leefwijze?

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s