Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Spiegel

Deze week is het thema van de schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal: SPIEGEL.

Een spiegel is een voorwerp dat licht (en andere soorten elektromagnetische straling) weerkaatst volgens de wet “hoek van inval = hoek van terugkaatsing”. Men onderscheidt naar de vorm van het spiegelende oppervlak de vlakke, de holle, bolle en de lachspiegel. 

De meeste spiegels bestaan uit een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, veelal zilver of aluminium. Ter bescherming van het reflecterende laagje is dit afgedekt met enkele laklaagjes. Er zijn ook spiegels die bestaan uit een glanzend gepolijste, vlakke metalen plaat. Vermoedelijk is de eerste “spiegel” een wateroppervlak, waarin een mens zich weerspiegeld zag. Echte spiegels als voorwerp werden in de oudheid gemaakt van metaal. Gegoten of geslagen platte schijven van koper, brons of zilver werden glanzend gepolijst om als spiegel te kunnen dienen.

De spiegel komt in vele oude volksverhalen, in mythen en in sprookjes voor, waarschijnlijk omdat de spiegel door de primitieve mens als een magisch voorwerp werd beschouwd. Zo is ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’ een spreuk van de boze stiefmoeder uit Sneeuwwitje. En is spiegel het symbool van de Japanse zonnegodin Amaterasu. Narcissus uit de Griekse mythologie werd verliefd op zijn eigen spiegelbeeld. Een spiegel breken zou zeven jaar ongeluk brengen. En ‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’ (Leonardo da Vinci).

160810Spiegel

Genoeg stof om inspiratie uit te halen?

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een SPIEGEL in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE SPIEGEL VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)


 

 • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 24 augustus. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden: de uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het Zes woorden verhaal met beeld.

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

23 gedachten over “Zes woorden verhaal: Spiegel

  1. Zo fijn dat je meedoet! Helaas had ik eerder geen tijd om te reageren doordat mijn werk weer startte.

   Je hebt je blog perfect samengevat in die zes woorden.

   Weet je, als je ogen stralen van pret, en je gezicht dat fijntjes met lijntjes weerspiegelt, dan ben je móói. Je lijf vertelt je leven, en dat omarm ik met heel mijn hart. En spiegels hebben ook wel eens een slechte dag. 😉

   Fijn weekend x

   Geliked door 1 persoon

  1. *slik* zo vreselijk intens (en) mooi. Een van je mooiste verhalen tot nu toe. xxx

   En nee, helaas niet, Koba. Die spiegel hing boven ons bed in het appartement in Andalusië. Het is trouwens gewoon een ronde spiegel, met een op de muur geschilderde lijst eromheen!

   Geliked door 1 persoon

   1. dank je wel !

    Jammer…maar het idee van spiegel en tekening is natuurlijk wel te gebruiken ….zelfs als je niet tekenen kunt, er bestaan immers sjablonen… en spuitverf…. hmmm ik ga er over na denken.

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s