Geplaatst in Algemeen

Zeswoordverhaal: Succes

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: SUCCES.

Succes: het slagen van een opzet. Denk aan een bestseller, hit, kasstuk, klapper, kraker, schlager, topper, treffer, voorspoed, welslagen.

Maar Succes kan ook de naam zijn van een motorfiets, een stoom- of zeilschip (Peter!), een film; er bestaat zelfs een voetbalvereniging VV Succes

170517succes

Foto: Pixabay

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over SUCCES in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Succes! 😉
Marion

vulpen

LEES DE SUCCESVERHALEN VAN:

Wie volgt? :)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 31 mei. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

31 gedachten over “Zeswoordverhaal: Succes

  1. Komt ie weer, Marion: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/nek-aan-nek/
    De afbeelding is deze keer van mijn favoriete zeeschilder Montague Dawson. In de tweede helft van de 19e eeuw was The Great Race net zo’n sensatie als de Champions League nu. De hele (scheepvaart minnende) wereld wilde weten welk schip de eerste lading nieuwe thee uit China op de markt zou brengen. Deze leverde niet alleen de beste prijs op, maar de schipper van de winnende ‘theeclipper’ verdiende er een extra jaarsalaris mee; de rest van het scheepsvolk kreeg een extra maandsalaris, en het schip verwierf eeuwige roem. Alle reden dus om alle zeilen bij te zetten!
    De theerace van 1866 was bijzonder spannend. Na een reis van 15.000 zeemijl stormden de koplopers Ariel en Taeping boord aan boord door het Kanaal. Deze slotfase is op het schilderij grandioos weergegeven. Na 99 dagen zeilen finishten de schepen met een onderling verschil van tien minuten.

    Geliked door 1 persoon

    1. Een fascinerend succesverhaal, Peter. Tegenwoordig is het heel vanzelfsprekend dat je van thee kunt genieten, maar destijds hing het allemaal af van het vervoer. Slechts tien minuten verschil? Heel bijzonder! De prijs was erg mooi voor de winnaar, maar anderen zullen waarschijnlijk ook met de hoogste prijs betaald hebben. Een verhaal met een dubbele uitleg. Mooi!

      Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!