Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Schaduw

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: SCHADUW.

Schaduw ontstaat als het licht van een lichtbron geheel of gedeeltelijk wordt tegengehouden door een object. Een voorwaarde voor het ontstaan van schaduw is aldus dat er een lichtbron en een object aanwezig moeten zijn. Er kan sprake zijn van een natuurlijke lichtbron (bijvoorbeeld de zon) of een kunstmatige lichtbron (bijvoorbeeld een lamp). Volgens woordenboek Koenen is schaduw het gedeelte van een ruimte waar het licht onderschept is of waar het licht niet rechtstreeks doordringt.

170726schaduw

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over SCHADUW in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER SCHADUW VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 16 augustus. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

27 gedachten over “Zeswoordverhaal: Schaduw

  1. Zes of zeven woorden, het maakt niet uit, Esther. Als jij er maar de essentie van je verhaal in kwijt kunt. Wat fijn dat de deur op een kier staat, klaar om helemaal open gegooid te worden, of om weer even met een zachte klik dicht te doen. Helemaal wat jij zelf wilt en nodig hebt. Een mooi en dapper verhaal met een diepere achtergrond.

   Like

  1. Ik zit al een tijdje naar je eerste foto te kijken, die met de beschaduwde vijver en de zonovergoten tuin erachter. Over de keuze tussen koelte en warmte, tussen licht en schaduw en de balans daartussen. En je woorden maken het nog mooier!

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s