Geplaatst in Recepten

Recept: Wintersoep

De wolken weten niet of ze regen of sneeuw moeten lozen, dus doen ze maar van alles wat. Het is koud, en mijn jurkje van vanmorgen heeft allang plaatsgemaakt voor jeans en een dikke trui. Vanavond trotseren we die kou en nattigheid, als ik met mijn zonen naar Star Wars, the last Jedi, ga. Maar tot dan blijf ik binnen en maak een maaltijd van de dingen die ik nog in huis heb van het kerstdiner. En dat zijn vooral veel verse groenten. Het wordt dus soep. Wintersoep!

171229soep1

Ingrediënten:

 • 2 elp olijfolie
 • ½ savooiekool
 • ½ knolselderij
 • 1 courgette
 • 1 zoete aardappel
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tlp kerriepoeder
 • 2 tlp tijm
 • 1 tlp kurkuma
 • 1.5 liter water
 • 3 bouillonblokjes
 • peterselie
 • versgemalen peper en/of zout

Voorbereiden:

Snijd de kool in dunne reepjes, en de knolselderij, courgette en zoete aardappel in blokjes. Snipper de ui en knoflook.

171229soep2

Bereiden:

Verwarm de olijfolie in een soeppan en voeg de kleingesneden groenten toe, samen met de ui en knoflook. Bak ongeveer vijf minuten. Strooi dan het kerriepoeder, de tijm en de kurkuma erbij en laat nog even meebakken. Giet voorzichtig 1½ liter kokend water in de pan, doe er de bouillonblokjes en roer even door. Plaats de deksel op de pan en laat de soep in een half uur zachtjes gaar koken.

Pureer de wintersoep met een staafmixer, voeg peper en/of zout naar smaak toe en strooi er wat peterselie overheen. Lekker met versgebakken stokbrood.

171229soepklaar

Smakelijk!

 

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

Een gedachte over “Recept: Wintersoep

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s