Geplaatst in Gezin, Korte verhalen

Windstilte

Ze zwierde, belaarsde voeten hoog boven de aarde, haar lange haar een gouden waterval. De smalle houten plank ondersteunde haar fragiele lijfje, terwijl ze de metalen schakels van de kettingen losjes omklemde met de zorgeloze zekerheid van een kind.

“Hoger, papa, hoger!”

Uitbundig onbevreesd klaterde haar lach. Hij grijnsde onwillekeurig en gaf haar nog een zetje.

“Gaan we morgen weer buiten spelen?”

Als een retriever pup dartelde ze rond zijn benen. Haar van opwinding schitterdende ogen keken blauw naar hem op. Zijn adem stokte. Ze leek met de dag meer op haar moeder.

“Je weet toch dat ik morgen moet werken, lieverd? Misschien kun je met Marjolein…?”

Bij de gedachte aan de oppas betrok het jonge gezicht, maar ze knikte dapper. Het verlies van haar moeder had haar geleerd dat geluk nooit lang duurde. Haar uitbundigheid vervloog en verwerd tot ernst, te oud voor haar jaren.

De transformatie sneed door zijn ziel.

Hij dacht aan zijn bureau met de bergen dossiers, aan de agenda die hem met zijn succes verstikte tot diep in de avonden. Gezichten en namen smolten samen tot een grijze mist. Iedere dag strekte zich voor hem uit in eindeloze schemer, sinds de zon uit zijn leven was heengegaan.

Ineens voelde hij een kleine hand in de zijne, en even leek het alsof ook zijn andere hand liefdevol werd vastgehouden. Hij nam een besluit.

“Morgen, mijn liefste lief,” zei de man, “morgen gaan wij weer samen spelen. En de dag erna. De hele week, heel het jaar!” Glans keerde terug in haar ogen, een blijdschap die weerspiegelde in de zijne. Ze hadden elkaar nog. Hand in hand liepen ze naar huis.

De lucht rimpelde en even tekende het silhouet van een vrouw zich af tegen de strakke hemel. De schommel zwaaide in de windstilte.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

15 gedachten over “Windstilte

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s