Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Vliegveld

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is VLIEGVELD.

Een vliegveld is een luchtvaartterrein met een of meer startbanen waar vliegtuigen kunnen opstijgen en landen.

Een luchthaven is een vliegveld dat gebruikt wordt voor de burgerluchtvaart. Een militair vliegveld wordt wel een vliegbasis of vliegkamp genoemd en een helikopterlandingsplaats een helihaven. In sommige gevallen worden vliegvelden gebruikt voor zowel de burgerluchtvaart als de militaire luchtvaart. Vaak worden in dit geval de startbanen gemeenschappelijk gebruikt, maar zijn de andere faciliteiten gescheiden. Een voorbeeld van een vliegveld met een gemeenschappelijk burgerlijke en militaire functie is Vliegbasis Eindhoven.

Met uitzondering van de kleinste vliegvelden heeft elk vliegveld een communicatiepunt van waaruit luchtverkeersleiders de uitgaande en binnenkomende vliegbewegingen coördineren. Luchthavens voor passagiersvervoer hebben incheckpunten voor passagiers en bemanning.

Wat kan er allemaal gebeuren op een vliegveld? Bij de douane, in de vertrek- en aankomsthal, de toiletten? Op weg naar die zilveren vogel, of zelfs al in het vliegtuig? Je kunt vast vele verhalen verzinnen – waargebeurd of verzonnen.

180613vliegveld

klik!

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een vliegveld in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN VLIEGVELD VAN:

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 27 juni 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

18 gedachten over “Zeswoordverhaal: Vliegveld

   1. Schiphol is een rijke bron aan fotomateriaal, en wat heb je er iets moois van gemaakt. Dat blauwe op het vliegtuig, de blauwe tekst, de rest rustig zwart-wit. Prachtig! Je tekst is ook veelzeggend en creatief.

    Like

  1. Op mijn werk heb ik een kleine drone bestuurd via een app op mijn mobiele telefoon. Nou ja, bestuurd… gillend een paar kanten op laten bewegen en toen weer gauw laten landen. 😉

   Het is een hele kunst om zo’n relatief groot toestel weer onbeschadigd aan de grond te zetten hè? Mooie hobby, ik hoop dat je snel wat meer tijd aan het bouwen kunt besteden.

   Like

   1. We gingen naar Ivoorkust om haar papa en zijn familie te bezoeken. De knuffel had ze meegekregen van school (ze zat in de pandaklas), maar inmiddels hebben we er zelf een identieke gekocht.

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s