Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Een goed gesprek

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is EEN GOED GESPREK.

Een gesprek of conversatie is een mondelinge communicatie tussen ten minste twee personen; in geval van één persoon spreekt men van een monoloog of een toespraak.

Een gesprek kan een vrijblijvend of een formeel karakter hebben. Door het voeren van gesprekken kunnen we deze levenservaring verruimen en kennis opdoen op welke punten we nog tekortschieten wat betreft onze levenservaring. Daardoor zijn we na het gesprek niet langer dezelfde als voor het gesprek. Een werkelijk gesprek verandert beide partners, zowel de uitlegger als de tekst.

Als twee mensen met elkaar in gesprek zijn, kan het gebeuren dat ze onwillekeurig elkaars snelheid van oogknipperen overnemen of zich aan elkaar gaan spiegelen (dezelfde houding aannemen).

Een goed gesprek – Van Kooten en De Bie

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een GOED GESPREK in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

181205gesprek

klik!

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE GOEDE GESPREKKEN IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


 • De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 19 december 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

21 gedachten over “Zeswoordverhaal: Een goed gesprek

  1. Die ruimte voor en binnen een gesprek is heel belangrijk, Bea. Maar ik kan de grijns om je fotokeuze niet onderdrukken. Kostelijk, die telefooncel!
   Misschien zijn die twee op het bankje nog te verlegen en appen ze met elkaar? 😉
   Veel dank voor je verhalen, ik heb ervan genoten.

   Geliked door 1 persoon

  1. En wat vonden de deelnemers aan ’t Schrijfnest van het zeswoordverhaal, Viviane?
   Ik smul van je foto, hoe kunstig is dat beeld opgebouwd! Het Sint-vogeltje met de staf, en Piet met de baret. Práchtig! Je verhaal past er wonderwel bij.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s