Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Balans

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is: BALANS.

Balans heeft meerdere betekenissen. We hebben het woord geleend uit het Frans: in de betekenis van ‘weegschaal’ voor het eerst aangetroffen in 1294, en in de betekenis van ‘evenwicht’ voor het eerst in 1806.

Evenwicht
De docente moest duidelijk nog haar balans vinden tussen zorgvuldig werken en veel te lang werken.
Door een verstoorde balans tussen de grootmachten is de kans op een oorlog toegenomen.

Een meetapparaat met twee armen, bedoeld om het verschil te kunnen meten. Met een balans kun je wegen hoe zwaar iets is. Aan de ene kant leg je het te wegen voorwerp, aan de andere kant doe je gewichten met een bekend gewicht.

Een volledige opsomming van de waarde van alle bezit en alle tegoeden en schulden meestal aan het einde van een boekjaar (economie). Op het eind van het jaar proberen winkeliers de winkel zo leeg mogelijk te hebben dan is het opmaken van de balans eenvoudiger.

200129balans

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Een paar woorden, maar een heel verhaal erachter…

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER BALANS IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 12 februari 2020. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest fotografie 6WMB

 

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

15 gedachten over “Zeswoordverhaal: Balans

    1. De situatie biedt niet veel ruimte voor vergissingen, meis… Om op zo’n klein oppervlak je evenwicht te kunnen bewaren, moet je balans uitstekend zijn. Dapper in de hoogte, zonder houvast. Hier is mijn hand, houd je maar vast als het even niet gaat. x

      Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s