Geplaatst in Compassie, Natuur

Tegenoffensief van Gras

De huizen achter mijn tuin groeien als kool. Iedere dag verandert wel iets in hun aangezicht. Al is het de achterkant. Op het moment worden kant-en-klare rode daken geplaatst, die als haviken komen aanzweven aan een grote kraan.

Een pluim op de helmen van de mannen die iedere dag keihard zwoegen, de precisie waarmee zij vanuit het niets iets creëren. Om een thuis te bouwen voor mensen die dat niet hebben. Een eigen stek om met een blije lach iedere dag naar terug te keren.

De keerzijde hiervan is dat het uitzicht vanuit mijn huis, mijn tuin, iedere dag verder geïnfiltreerd wordt door stenen en beton. Waar eerst bomen stonden, grijnzen mij nu de gaten van de nog te plaatsen ramen toe.

Vandaag heb ik een tegenoffensief van gras ingezet: ik heb bamboe gekocht die as. zaterdag geleverd wordt. En het voelt zo goed om deze tegenstap te nemen! De bamboe wordt in de loop der jaren meters hoog, zodat ik in ieder geval een schijn van privacy kan recreëren.

Tegen de nog kale muur van mijn schuur, achter de vlinderstruik, komt een haag van Phyllostachys aurea‘s, gouden bamboe. Een wintergroen visueel scherm van lang en massief gras.

Groei bamboe, groei, ritsel en bescherm ons tegen deze visuele invasie. En vorm een nieuw thuis voor kleine gevederde vrienden.

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

11 gedachten over “Tegenoffensief van Gras

 1. Go for it Mar! Je weet wij leven in een woud van bamboe en we hebben het perfect onder controle. Kost alleen wat moeite en wat investering bij het aanplanten. ik kijk al uit naar het ruisen…
  tip: wij hebben geen kuipen gemaakt per plant, maar als het ware één grote bak die we omzoomd hebben. Zo geef je hem de ruimte om een stukje opzij te gaan waardoor hij bovenaan ook geen gaten meer vertoont.

  Like

  1. Jullie bamboe is prachtig, echt een fantastisch voorbeeld. Helaas is onze tuin wat kleiner 😉 Ik heb de kuipen al betaald dus ga het eerst zo proberen. Als blijkt dat ze te langzaam groeien of zo, kan ik het altijd nog veranderen. Bedankt voor het meeleven Nans x

   Like

 2. Bamboe is prachtig!! Het is alleen een echte woekeraar en dat gaat ondergronds dus hou dat in de gaten. Als je ooit mocht verhuizen…dan wens ik de nieuwe bewoners succes als ze de bamboe willen verwijderen hahahahahahaha

  Like

  1. Waar wij natuurlijk aan gedacht hebben! 😛 De bamboe wordt per struik geplaatst in kuipen van dik plastic zodat zij dat woekeren alleen op beperkte schaal kunnen doen: opwaarts! Bovendien komt er een afscherming tussen de tuin van de buren en mijn tuin. Kom je volgend jaar een borrel drinken met het het ruisen van de bamboe op de achtergrond? 😀

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s