Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Verhaal in zes woorden met beeld: Jeugd

Dit keer heb ik gekozen voor een lichter thema, aangedragen door Marja: JEUGD. Wat quotes ter inspiratie:

De jeugd is de wervelwind van het leven.
– Georges van Acker

Roem is de dorst der jeugd.
– Lord George Byron

Ware jeugd is een eigenschap die men zich pas op rijpere leeftijd kan eigen maken.
– Jean Cocteau

Pas op de jeugd. Je weet niet hoe ze zich ontwikkelen zal.
– Confucius

Jeugd voelt verder dan ervaring ziet.
– Adriaan Roland Holst

Veertig is de ouderdom van de jeugd. Vijftig de jeugd van de ouderdom.
– Victor Hugo

Ik discussieer gaarne met de jeugd. Ze herinnert mij eraan dat ik het vroeger ook niet wist.
– Karel Jonckheere

130925jeugd2

Jeugd is de benaming voor de periode dat iemand kind is, dus nog niet volwassen.
Het is ook de verzamelnaam voor alle personen die jeugdig zijn, zich jong gedragen of jong lijken. Jeugd is bepaald door veranderlijke leeftijdsgrenzen. Er kan gesteld worden dat de biologische rijping het einde markeert van de kindertijd (gemiddeld rond de twaalf jaar). Jongeren worden echter pas helemaal volwassen als ze sociaal zelfstandig zijn. Juridisch is men volwassen op achttienjarige leeftijd. Rond die tijd voltooien veel jongeren ook hun secundaire scholing en beginnen met een universitaire studie of werkkring en beginnen ze hun eerste serieuzere relatie.

De uitdaging voor jou:

Schrijf een verhaal over JEUGD in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/log en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal.
Marion

vulpen

LEES DE JEUGD VERHALEN VAN:

Wie volgt? :)

De volgende schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 9 oktober. Klik hier voor meer uitleg over Verbeeld een verhaal in zes woorden. Would you rather participate in English, please go to Six Word Story Challenge: Youth.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede 
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente
130327 – Schrijven
130410 – Licht
130424 – Muziek
130515 – Vervoer
130529 – Huisdieren
130612 – Spijt
130626 – Inspiratie
130703 – Reclame
130814 – Vakantie
130829 – Geheugen
130911 – Terrorisme

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

16 gedachten over “Verhaal in zes woorden met beeld: Jeugd

  1. Volgens mij wel, Melody. Jeugd heeft een onbegrensde drang om de wereld te ontdekken, zichzelf te ontdekken. Zij komt met vernieuwende ideeën en bouwt mee aan de toekomst. Mooi om over na te denken.

   Like

  1. Goed gevonden, Marijn. Muziek blijft door de jaren heen een leidraad in ons leven. Nog steeds heb ik een zwak voor de muziek uit mijn jeugd. En gelukkig verandert de smaak van de jeugd voortdurend, anders zou het maar een saaie muzikale boel worden.

   Like

  1. Het is meer een adempauze die ik zoek, Dauw, het lijkt alsof ik alleen maar aan het werk ben. Maar zelfs dat is prima als ik het heerlijke weer zie door de ramen… al wil ik dan weer naar buiten. Lief, je compliment over de foto 🙂
   Bedankt voor alweer een prachtige bijdrage, ik verwerk het dit weekend in de post hierboven. Zit nu nog achter mijn bureau.

   Like

   1. Ik hou evenmin van de complete “onttovering” van het leven, Marion. De som van de delen blijkt, zelfs na wetenschappelijk onderzoek, telkens weer, meer te zijn dan de delen afzonderlijk en da’s naar mijn gevoel een goeie zaak. Mensen zijn in tegenstelling tot wat sommigen er ook van mogen denken, geen goden en zullen dat ook nooit worden. We zijn gewoon een klein stukje van een prachtig geheel en niet bij machte het hele plaatje te overzien.
    Heel vaak geniet ik van het leven met de verwondering van een kind… en ik ben dan wel nieuwsgierig, maar hoef niet noodzakelijk altijd “de naakte waarheid” over àlles te weten.
    😉

    Like

    1. Ook al zou je het willen, dan nog zou het niet kunnen denk ik. Er is meer dan wij zien. Zoals je zegt, het geheel is zoveel meer dan de afzonderlijke delen. De zichtbare delen. Betovering, fantasie, magie, laat ze alsjeblieft nooit verdwijnen. En ik zie ze in heel kleine dingen. En jij geloof ik ook 🙂

     Like

 1. jeugd

  ja wat was ze zelf nog jong net uit de luiers en al moeder .
  Jeugd die vervlogen was maar wat een rijkdom kreeg ze er voor terug
  Twee zonen en daarna twee dochters
  Wat heeft ze genoten van deze jeugd nu jong volwassenen . en wat zijn ze wijs

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s