Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden met beeld-uitdaging: Armoede

Bijna een jaar geleden deed ik voor het laatst mee aan een bijzondere uitdaging. Een uitdaging om in slechts zes woorden een verhaal te schrijven. En eergisteren droeg ik De Bedelaar op aan de bedenker van Zes woorden met beeldJokeZelf .

We hebben samen besloten haar uitdaging nieuw leven in te blazen, (voorlopig) hier via Doldriest. En we zouden het bijzonder leuk vinden als JIJ ook mee doet!

zes-woordenDe komende twee weken zoek ik verhalen over ARMOEDE. In slechts zes woorden!

Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Lang geleden vroeg een journalist aan de wereldberoemde schrijver Ernest Hemingway wat zijn kortste verhaal verhaal was. Hij dacht even na en zei toen, “for sale, baby shoes, never worn“. En daarmee was de six word story geboren. sindsdien proberen schrijvers over de hele wereld zulke superkorte verhalen te schrijven. Met wisselend succes. Het gaat namelijk niet om zomaar zes woorden, maar er moet een complete geschiedenis in zitten, een drama, of een handeling. Kortom in die zes woorden vinden we een compleet verhaal terug.

Publiceer je Zes woorden-verhaal op je eigen website/log en plaats de link erheen in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Ook namens Joke,
Marion

De volgende uitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 27 februari. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld.

LEES HIER DE ARMOEDE-VERHALEN VAN:

Wie volgt? 😀

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

53 gedachten over “Zes woorden met beeld-uitdaging: Armoede

 1. Pingback: Fruit – Melodyk
 2. Pingback: Camera – Melodyk
 3. Pingback: Pyjama | MelodyK
 4. Pingback: Toeval | MelodyK
 5. Pingback: Wandelen | MelodyK
  1. Leuk dat je meedoet, Smijling!
   Armoede, rijkdom, het zijn heel betrekkelijke termen. Achter een oude gevel kan een rijkdom aan geluk liggen, en achter een luxe villa armoede.
   Mooie bijdrage, dankjewel!
   De volgende keer kun je gewoon de url naar je post hier plakken.

   Like

  1. Dit is geen simpel verhaal over armoede, hier moet je over nadenken. Als je enkel je voetstappen hebt om op terug te kijken, dan ben je arm – maar tegelijkertijd oneindig rijk in je vrijheid.
   Hoe leg je zelf de link naar het thema?
   And welcome aboard 🙂

   Like

   1. Veel mensen zijn ijdel en voldaan maar hebben geen compassie en empathie. Het enige wat ze achter laten zijn lege voetstappen die oplossen in het zand. Alsof ze nooit hebben bestaan. Armoede kent vele gezichten.

    Like

    1. Volgende week woensdag de volgende 😉

     Ik doe het om de week: de ene week schrijf ik mijn Avans column, de andere de Zes woorden met beeld uitdaging. En tussendoor losse dingen. Plus natuurlijk mijn Engelse site.

     Like

  1. Terwijl deze kinderen zo’n heerlijke schavuiten zijn.
   Armoezaaiers, vooroordelen zijn gauw gemaakt hè, Lenjef. Een spiegel zou vaak een nuttiger uitzicht zijn dan andere mensen bekijken en becommentariëren.
   Wat heb je een bijzondere combinatie gecreëerd.

   Like

  1. Een ontroerend verhaal, Pussycat, heel erg bedankt voor je bijdrage. Deze arme kinderen hebben zo weinig, en wij gooien eten weg. Hartverscheurend.

   This is a very touching story, Pussycat, thanks so much for participating! These poor children have so little, while we throw food away. It’s heart wrenching.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s