Geplaatst in Dieren

Wat je echt nooit moet doen als je gaat wandelen…

… is nieuwe schoenen dragen. Of nieuwe laarzen. In het begin denk je dat het wel zal meevallen. Even doorzetten, dan voel je het niet. Maar al gauw gaan je hielen schuren en verandert die vage pijn in een helse marteling. En je bent nog maar op de helft, je moet dat hele eind nog terug! Blaren vormen een wiebelige ondergrond, tot ze open gaan en je op je blote zolen loopt te soppen. Je kleine teen lijkt op te zwellen tot enorme proporties.

140922Ecco

… behalve als je nieuwe Ecco laarzen hebt. Mooie lange zwarte gladde, sensueel zachte leren laarzen die lopen als een zonnetje, zelfs als het gaat schemeren. Ze lopen zo lekker dat ik het volgende naar de Eccoshop online heb gestuurd:

Graag wil ik een klacht indienen. De laarzen zijn zo mooi en zitten zo lekker dat ik ze niet meer wil uit doen. En dat is ’s nachts toch een probleem!

En ze waren nog zo sportief om te antwoorden ook:

Update for Case #395602
Beste Marion,
Bedankt voor uw e-mail. Fijn om te horen dat de schoenen zo goed zitten en dat u tevreden bent met de geleverde service.
Ik hoop dat ik u zo heb kunnen informeren en als u nog vragen of opmerkingen heeft hoor ik graag van u.
Met vriendelijke groeten,
Bobbie
Customer Service Team

Vanavond ben ik weer op pad geweest met mijn viervoetige vriendin Klaar. En wat was mijn uitlaathond mooi. Ze was net zo kort geplukt als het gras in ons dorp gemaaid was. Helaas kon ik geen foto’s maken, want op mijn maandagse wandelingen laat ik mijn gsm thuis. Ik ben overdag al constant bereikbaar, door schermen omringd. Het maandagse avon(d-t)uurtje draait om buiten zijn, om kroelen en lachen, om onzin uitkramen tegen een hond die alles stoïcijns aanhoort.

130513Klaar

Natuurlijk kwamen we ook andere honden tegen. Normaal blaft ze daar tegen, op de achterpoten van opwinding. Tot ze dichterbij komen, dan is het staart tussen de poten. Maar op afstand is ze een heldin. Blijkbaar was het kleine witte hondje op ons pad niet de moeite waard. Oren gespitst voor zover dat mogelijk is met die hangers, maar voor de rest bleef Klaar rustig naast me lopen. Dat werd wel anders toen ze een kat zag. Een rode. In een flits dacht ik aan Boris, maar nee, deze had witte sokjes.

Nu – weer thuis – gaan de laarzen uit, zet ik een pot thee en kruip achter mijn laptop. Het is donker buiten. Tot volgende week, Klaar!

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads and cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

8 gedachten over “Wat je echt nooit moet doen als je gaat wandelen…

 1. Wat heerlijk…. ik geniet helemaal mee.
  Wat fijn om steeds zo’n gezelige viervoeter om je heen te hebben tijdens je handsfree wandelingetjes.
  En wat bizar eigenlijk dat wij tweevoeters steeds ons in van die lederen bakjes met hakjes moeten lepelen, als we buiten willen lopen.
  Of is het het dan toch het oog dat ook wat wil?
  Niet te lang over nadenken…
  Lekker blijven genieten, straks desnoods met sjaal en muts en alles erop en eraan.
  Groetjes
  Peter

  Like

  1. Met mijn fulltime baan vind ik het onverantwoord om een hond te nemen, Peter, maar ik mag lekker iedere week met de hond van vrienden van me op stap. Iedereen blij! 😀
   Die leren bakjes (liefst zonder hakjes) laten ons verder lopen dan zonder, maar wellicht moeten we allemaal Hobbit’s voeten kweken haha.
   En Klaar loopt flink door, dus daar blijf je wel warm bij. Dat zal Guusje ook wel doen hè?
   Veel groetjes terug,
   Mar

   Like

 2. Ecco’s……….zucht……………..heeeeeeeeeeerlijk…………………ooit gehad….. onbetaalbaar helaas. (ik heb 2 paar per jaar nodig…) Mijn alternatief (sketches) bevallen overigens ook heel erg goed.

  Maar verder…………..ben ik het ook totaal met je eens hoor.

  Like

  1. Melody, twee paar per jaar nodig?! Hoe doe je dat? Ik heb een paar zwarte laarzen, en die draag ik zeker al vijf of zes jaar! Als je het zo bekijkt valt de prijs wel mee. Maar twee paar nieuwe Ecco’s per jaar zou ik ook niet kunnen betalen. Gelukkig dat Sketches jou dan goed bevallen. Ik ken dat merk niet.

   Like

 3. Ik zweer bij Ecco’s. Hoewel ik eigenlijk vanwege artrose in een voet niet meer op hakjes kan lopen, kan dat wel op de schoenen van Ecco-sculptured. Wat een zegen!
  Wat vreselijk dat Boris nog niet terug is. Onwillekeurig blijf je zoeken en zie je hem O-VER-AL. Sterkte.

  Like

  1. Hoi Corja 🙂 Ook hier voornamelijk Ecco’s in het assortiment. Ze zitten gewoon altijd goed, de maat en breedte kloppen, en ze lopen lekker. Ik kan ook niet op hakken lopen: mijn rug is daar te slecht voor en bovendien breek ik mijn nek. Die sculpted heb ik ook, die gaan nét, wat grappig dat jij hetzelfde hebt.
   Ik heb mijn oproep op Facebook nog maar eens herhaald en vrienden delen de foto van Boris. Thanks!

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s