Geplaatst in Japans gedicht

Haiku Maandag

Deze kleine zwerver zag zijn kans en bedacht zich nog geen moment: ook hij had immers recht op een kerstmaal!  ‘Gauw’ kroop hij op de kom die buiten naast de friteuse stond. Grote hilariteit aan tafel, toen mijn ouders twee voelhorens boven de rand zagen uitsteken.

Maar mijn haiku gaat niet alleen over deze naaktslak…

klik voor details

151228Haiku.jpg

HAIKU ZATERDAG

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Lees er hier meer over.

Schrijf een haiku op je blog/website over wat jou vandaag bezighoudt en geef het de titel Haiku zaterdag. Zet je bijdrage met een link naar je eigen post in een reactie hier op Doldriest. Je mag een foto of een tekening gebruiken, maar dat hoeft helemaal niet.

Grijp de badge en doe mee! 

HaikuZaterdagBadge

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

5 gedachten over “Haiku Maandag

  1. Angst maakt dat mensen onbegrijpelijke dingen doen en zeggen. Verstand is wat deze angst moet beteugelen; compassie en mededogen wat onze harten moet openen.
   Als ze eens zouden bedenken hoe zij zich zouden voelen als ze moeten vluchten naar een koud land met vreemde gebruiken. Blij dat je het overleeft hebt, word je bejegend met haat – gelukkig door een minderheid.
   Goed dat je hier de aandacht voor vraagt, Liesbeth, ik ben het roerend met je eens!

   Liked by 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s