Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Ceremonie

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het ZesWoordverhaal Met Beeld: CEREMONIE.

Een ceremonie is een plechtigheid die een belangrijke gebeurtenis markeert. Tijdens een ceremonie worden rituele handelingen uitgevoerd, die vaak strikt vastgelegd zijn. Sommige ceremoniën zijn eenmalige gebeurtenissen, andere ceremoniën worden regelmatig uitgevoerd en zijn vaak een eeuwenoude traditie.

Een ceremonie kan bijvoorbeeld de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven (rites de passages) markeren, zoals een geboorte, huwelijk of dood. In veel culturen en kerkgemeenschappen worden ook ceremonies gevierd wanneer iemand volwassen wordt, zoals het vormsel in de rooms-katholieke kerk en de bar mitswa en bat mitswa in het jodendom.

Een inwijding is een ceremonie die de toetreding markeert van een persoon tot een bepaalde groep of organisatie, zoals novices in een religieuze kloostergemeenschap of orde, schachten in een Vlaamse studentenclub en leerlingen in een vrijmetselaarsloge.

Sommige ceremonies worden uitgevoerd om gebeurtenissen of personen te herdenken, zoals de Nationale Dodenherdenking in Nederland, of om bepaalde personen te eren door prijzen en onderscheidingen uit te reiken. Ceremonies worden gehouden bij de ondertekening van een wet of verdrag, het leggen van de eerste steen of officieel openen van een bouwwerk (“lintjesknippen”), de tewaterlating van een schip, en bij het begin en einde van belangrijke evenementen, zoals de openingsceremonie van de Olympische Spelen, waarbij de Olympische vlam wordt ontstoken.

Bepaalde ceremonies, vaak religieus, markeren speciale dagen, zoals de wekelijkse sabbat, een zonnewende of de feestdagen van christelijke heiligen.

170111ceremonie

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een CEREMONIE in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN CEREMONIE VAN:

 

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 25 januari. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden: de uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

 

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

30 gedachten over “Zeswoordverhaal: Ceremonie

  1. Je verhaal vervult me met respect, Liesbeth. Respect voor hen die hun leven voor onze vrijheid gaven. Een ceremonie vol gemis en verdriet, maar ook met liefde en warmte. Laten we de herinneringen levend houden. Mooi geschreven.

   Like

 1. Zoals beloofd 😉 doe ik ook weer mee, Marion: https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/ankerop/
  Welke ceremonie is er mooier dan een trouwceremonie? Op dit schip kan een bruidspaar letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje stappen. Nou ja, bootje… een zeilschip van ruim 30m met 400m2 zeil! Ik ben vrijwillig bemanningslid op Zeilschip Bounty. Het maakt dagtochten vanuit Bataviahaven Lelystad, en is aangewezen als officiële trouwlocatie voor een aantal Zuiderzeegemeenten. Van binnen is het schip luxe ingericht voor een onvergetelijk bruiloftsfeest. Trouwplannen? Klik op de foto voor meer informatie.
  Groetjes van Peter

  Geliked door 2 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s