Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Masker

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: MASKER.

Een masker is een voorwerp of een laag van een bepaald materiaal, dat ertoe dient het gezicht tijdelijk geheel of gedeeltelijk te bedekken, met het oog op vermomming, opsmuk, medisch preventieve of therapeutische bescherming of behandeling, of met het oog op de uitdrukking van rang, stand of hoedanigheid, van gevoelens, van autoriteit, van een fictief of echt figuur of, meer algemeen, van eigenschappen die eigen of aangenomen zijn.

Een masker onderscheidt zich van de sluier en van louter make-up. Een masker is veeleer homogeen en in één stuk afneembaar. Maskers worden gemaakt van allerlei stoffen, zoals hout, metaal, veren, dierenhuid en aardewerk.

170125masker

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een MASKER in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER EEN MASKER VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 8 februari. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

31 gedachten over “Zeswoordverhaal: Masker

  1. Pejoratief, een voor mij nieuw woord.
   Wie maskers verkoopt, helpt anderen zich te verstoppen, te verbergen. Nee, die zou ik ook niet vertrouwen. Ik vind de vele schakeringen net zo mooi, van binnen en van buiten.
   Je schreef een verhaal waar je verder over peinst; een teken dat het goed is!

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat waren ze zelf ook, trots en getalenteerd (mijn ouders leven niet meer), dat wil zeggen: ze kwamen beide uit een kunstminnend gezin en wisten een mooi plaatje en een goed verhaal zeker te waarderen.

    Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s