Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Opruiming

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: OPRUIMING.

Een opruiming, koopjes of solden bij een winkel is wanneer een aantal artikelen tijdelijk tegen een lagere prijs verkocht worden.

In Nederland zegt men onder meer opruiming, seizoensopruiming en uitverkoop. In België wordt opruiming in deze betekenis niet vaak gebruikt, en zegt men eerder koopjes of solden. Uitverkoop betekent in België meestal dat de handel voor lange tijd of definitief wordt stopgezet.

Een winkelier kan zijn waren goedkoper maken om vele redenen, hier volgen de meest duidelijke:

 • Wanneer er een kans is dat het later niet meer verkocht gaat worden, vooral als er te veel voorraad is ingekocht.
 • Wanneer het seizoensgebonden artikelen zijn, en de opslag van de goederen te duur zou worden.
 • Om klanten naar de winkel te trekken, in de hoop dat zij ook andere goederen zullen kopen, of later nog eens terugkomen.
 • Om meer naamsbekendheid te krijgen.
 • Om ruimte te maken voor nieuwe artikelen.

180207Opruiming

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over OPRUIMING in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER OPRUIMING VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 21 februari 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

27 gedachten over “Zeswoordverhaal: Opruiming

  1. En dan is het alweer bijna weekend. Geniet ervan, Dieneke. 🙂
   Je verhaal is zeer actueel, en zeer zorgwekkend. Die plastic soep spoelt overal aan. We vervuilen niet alleen het land, maar ook de zee en de lucht.

   Like

   1. Opruiming heeft heel veel mogelijkheden. Ik denk aan een opgeruimd huis en een opgeruimd gemoed. Maar door de associaties met uitverkoop en voor de halve prijs denk ik ook aan waarde. Wat van waarde is, is weerloos. Combineer dat met een winkeldochter en ineens is daar het ‘goedkope’ meisje. Zo werkt mijn hoofd ;^).

    Geliked door 1 persoon

  1. Breek mij de mond niet open. De troep die overal rondslingert, het is onvoorstelbaar. Zo’n kleine moeite, maar zelfs die is vaak te veel. Bij onze hogeschool is het ook kommer en kwel. Goed verhaal, ik zit meteen op de kast! 😉

   Geliked door 1 persoon

 1. ik vind de toelichting heel interessant, van harte dank Marion. We spreken dezelfde taal maar geven in het Noord en het Zuiden van dit taalgebied wel een andere betekenis aan dezelfde woorden.

  Geliked door 2 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s