Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Wintersport

De Olympische Winterspelen zijn in volle gang in PyeongChang. Een mooie aanleiding om WINTERSPORT als thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week te kiezen.

Misschien denk je nu meteen aan skiën of schaatsen, maar ook sleetje rijden en je een weg banen door de sneeuw valt wat mij betreft onder wintersport. Het is namelijk een verzamelnaam voor vormen van sport die als wedstrijdsport, recreatiesport of als vakantiebezigheid op het ijs of sneeuw worden uitgeoefend.

En bedenk: je hoeft niet van sport te houden om er een verhaal over te schrijven, fictief of echt.

De meeste wintersporten zijn ontstaan als alternatief transportmiddel in de wintermaanden als de wegen en vaarwegen niet meer op normale manier begaanbaar waren. Zo wordt er al eeuwen geschaatst en gepriksleed om ijsvlakten makkelijker te kunnen oversteken. Na verloop van tijd begint men deze transportmiddelen ook voor recreatieve doeleinden te gebruiken. Zo werden de eerste kortebaanwedstrijden voor schaatsers al rond 1800 verreden en rond 1900 werden er al wedstrijden voor priksleeërs gehouden, vaak zelfs letterlijk voor spek en bonen.

In 1882 werd uiteindelijk de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) opgericht waar alle takken van de schaatssport onder vallen.

Het skiën is vooral ontstaan in de Alpenlanden en in de Scandinavische landen. In de Alpen ontstond de toeristische wintersport om de rijke buitenlanders te vermaken; Sankt Moritz in Zwitserland wordt alom gezien als de bakermat van het wintertoerisme eind 19e eeuw. Een hotelier wist een aantal Engelse zomergasten te overtuigen ook in de winter te komen.

Het wintersport toerisme is al jaren van groot belang voor de toeristische sector in de Alpenlanden en is al lang niet meer alleen voor de rijke burgers.

180221Wintersport

foto’s: Pixabay

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over WINTERSPORT in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER WINTERSPORT VAN:

Wie volgt?

:)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 7 maart 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

20 gedachten over “Zeswoordverhaal: Wintersport

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s