Geplaatst in Korte verhalen

Genieten

Ze snoof de geur op: de zalige combinatie van door zon verwarmd hout, naaldbomen en een zweempje boenwas. Door de open deur klonk vogelgefluit. Eerst maar even uitpakken.

Met lichte tred liep ze door de woonkamer, die tevens keuken en slaapkamer was. De vloer kraakte hier en daar, en lachend schoof ze de gordijnen open. Ze had niet veel bij zich, de ladekast was groot genoeg om haar kleding te herbergen. Al gauw liet de fluitketel van zich horen en ze koos voor kamillethee.

“Weet u het heel zeker, mevrouw?” had de receptionist nog gevraagd. “We hebben ook andere accommodaties te huur. En omdat het nog laagseizoen is, mag ik u die aanbieden voor dezelfde prijs.” Zijn verwachtingsvolle ogen hadden verbaasd gekeken toen ze weigerde. De blokhut voldeed prima aan haar wensen.

Ze ritste haar tas open, zette de laptop op de keukentafel en klapte die toen met een plechtig gebaar open. Doordrenkt van stilte bleef ze even met gesloten ogen zitten, haar vingers op de toetsen. Dit was genieten.

Haar schrijfvakantie was begonnen.


 

MelodyLogoWoW

Write on Wednesday schrijfuitdaging van MelodyK met als thema Genieten (max 175 woorden)

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

38 gedachten over “Genieten

 1. Wat een mooie invulling en wat een goed idee!
  Wij hebben ruimte genoeg in huis. De computer staat op de tweede verdieping. Maar daar zit Hubbie meestal. Er is ook een laptop. Maar die blijft meestal gesloten.
  Een stilte plek, gewoon doen!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

   1. Eigenlijk heb hier zo’n heerlijk plekje thuis, maar vreemd genoeg werkt zoiets niet thuis. Er blijft de was en plas, de bouwperikelen, het werk, de boekhouding, enz…. Hier kan ik te weinig afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen.

    Geliked door 2 people

    1. Juist dat ja. Even snel tussendoor dit, en dat. En voor je het weet ben je een dag verder. Ik heb ook een fijne plek in de woonkamer, aan mijn houten secretaire. Maar de meeste inspiratie komt op de bank, of tijdens een wandeling. Weg van alles. Gaan we het doen, Bea? 😉

     Geliked door 2 people

   1. doén Marion, doén!
    Bijna een jaar geleden hadden een schrijfmaatje en ik de idee opgevat om eens om de drie maanden samen een stilte-schrijf-dag te plannen; volgende week doen we dat voor de vierde keer; slechts één dag, maar het werkt inspirerend. Ik deel echter ook jouw droom … me enkele dagen terugtrekken om te schrijven…

    Geliked door 1 persoon

    1. Wat mooi dat je dat kunt doen met je schrijfmaatje, Viviane. En vier keer per jaar lijkt me een goed ritme.
     Ja, ik krijg er steeds meer zin in, om het gewoon te doen. Een andere omgeving, helemaal los van de dagelijkse sleur. Inspiratie opdoen in stilte. Ik gá ervoor, dank voor de aanmoediging!

     Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s