Geplaatst in Fotogedicht

Adempauze

~

ruisen der golven

vermengd met besnord gespin

Zeeuwse adempauze

~

190707Broessquare

klik!


Na weken van werken, werken, slapen en nog meer werken, ontruimde ik afgelopen vrijdag het pashokje de concentratiewerkplek die de afgelopen maanden mijn tweede thuis was. Een ruimte van 1.80 bij 1.80 mtr, met blinde panelen rondom en drie beeldschermen als enige uitzicht. De deuropening achter me werd ter afleiding gelukkig vaak gevuld – meestal welkom, soms vervloekt. Broodnodige werkomstandigheden vanwege de ingewikkelde functie die ik na de zomer zoetjesaan neerleg. Jawel, na de vakantie start ik met een nieuwe uitdaging. Daarnaast werk ik nog een dag als ICT-coach en in de resterende dag draag ik mijn oude werk over.

190713mar

Na de verhuizing van toetsenbord, muis, notitieboeken en andere onmisbare attributen –jippie, mijn nieuwe bureau staat bij het raam– reed ik naar het restaurant waar we met zijn allen collegejaar 2018-2019 zouden afsluiten. Heerlijke hapjes, veel gekakel en gelach. En toespraakjes en bloemen. Bloemen ter ere van ambtsjubilea, bloemen ten afscheid. Dan een blauw pakje, en de woorden nieuwe functie. ‘Oh nee hè,’ kreunde ik, maar er was geen ontkomen aan. Onze adjunct richtte het woord tot mij en bedankte me in zeer lovende woorden. Hierna brak een groot applaus los. Ik gloeide.

190713boek

Een collega vroeg me later: ‘Heb je dat gehoord? Heb je gehoord hoe hard iedereen voor jou klapte? Laat dat tot je doordringen en houd dat gevoel vast.’ Ik was dankbaar en ontroerd, wat heb ik fijne collega’s! ❤ In het pakje zat de prachtig geïllustreerde Vuur & Bloed van George R.R. Martin. Een attent persoonlijk cadeau.

Om van alles bij te komen, toog ik afgelopen zaterdag naar de kust, naar Matroos Beek, om op haar geliefde katten te passen, terwijl Bea en haar man naar het oosten gingen. Dagen van strandwandelingen, van lezen, peinzen, koken, fotograferen en wat schrijven. Van spelen met de katten en voornamelijk gewoon niets doen. Even een adempauze.

Van harte dank, lieve Bea. Inderdaad: heaven’s a little closer in a house by the sea.

Fijn weekend!

190712huisje


bloglogojg

Iedere zaterdag schrijf ik een Japans gedicht. Doe je mee?

← klik op de button voor meer informatie.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

12 gedachten over “Adempauze

 1. Spannend om je collega’s in te ruilen voor een nieuwe job.
  Het gaat vast goed komen maar een hele stap is het wel.
  Heerlijk ontspannen aan zee met een stel mooie poezen is een groot genieten .
  Succes met je nieuwe baan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ach wat mooi Marion! Jij bedankt!
  Wat bijzonder attent van je collega’s, ik weet wel zeker dat het meer dan verdiend is.
  Geniet nu maar van een heerlijk vakantie om daarna met frisse moed in de nieuwe job te duiken!
  Warme groet ❤️

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s