Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Isolatie

Het nieuwste thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal is: ISOLATIE. Heb je ook zin om mee te doen? Laat dan je fantasie en creativiteit de vrije loop en schrijf een verhaal in zes woorden. Zoek er dan een bijpassende afbeelding bij.

Het woord isolatie betekent meerdere dingen:

En die laatste twee betekenissen zijn nu volop in het nieuws. Grote gebieden van China en Italië zijn afgesloten van de buitenwereld in een poging het corona-virus te isoleren. Het virus houdt zich echter niet aan land- of provinciegrenzen en zoekt zijn eigen weg. Ook mijn eigen provincie lijkt zicht te ontwikkelen tot een brandhaard van besmetting. Noord-Brabant neemt inmiddels maatregelen om het virus in te dammen. COVID-19 ligt op de loer en komt akelig dichtbij. Ben voorzichtig, let goed op elkaar en blijf gezond.

200311isolatie

afbeelding: Pixabay

Op welke manier ga jij het thema ‘Isolatie’ gebruiken in je ultra-korte verhaal?

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Een paar woorden, maar een heel verhaal erachter…

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE ISOLATIE VERHALEN IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 25 maart 2020. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

Doldriest fotografie 6WMB

 

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

18 gedachten over “Zeswoordverhaal: Isolatie

  1. De kluswoede slaat toe, en die is blijkbaar sterker dan de gemeenschapszin. De noodzaak tot sociale isolatie is blijkbaar nog steeds niet doorgedrongen, maar hopelijk wel sinds de persconferentie van gisteravond. Goed bedacht, Matroos!

   Like

  1. Prachtig beschreven, Anne! ‘Het leven lieven…’ ❤

   En dan hebben we het hier nog goed! We hebben huizen met water en elektriciteit, met supermarkten en medische zorg. Internet, TV, afleiding genoeg.

   Mijn schoonzusje appte gisteren: 'Zuid-Afrika in een zeer strenge lockdown vanaf 26 maart om middernacht. 59 miljoen mensen waarvan het grootste deel geen eten meer heeft vanaf dag twee dat ze niet meer werken. Geen sociaal vangnet. Advies van de president is dat het wassen handen met water en zeep de eerste regel is waar de bevolking zich aan moet houden. Miljoenen in de townships hebben geen water, laat staan zeep. Als er een kraan is staat die centraal en moeten daar honderden mensen zich van bedienen. Zie je het gebeuren: anderhalf uur aanschuiven om je handen te kunnen afspoelen. Gaat niet gebeuren. En social distancing is niet mogelijk.'

   Als je je dat voorstelt…

   Like

  1. Wat een geinige naam voor de Facebook-pagina. Allemaal heel veel plezier daar!
   En goh ja, wat zouden we doen zonder internet. Sociale contacten inderdaad, maar ook werk. Alles wordt tegenwoordig digitaal opgeslagen, en oude dossiers worden gedigitaliseerd. Een wereld zonder het World Wide Web is haast niet meer voor te stellen.

   Like

  1. Prachtig en huiveringwekkend wat gebeurt in de wereld, Peter. Mooie initiatieven komen van de grond, mensen zorgen weer voor elkaar. En anderen denken wat minder na.
   Samen met de titel roepen jouw zes woorden meteen het juiste beeld op. Knap gedaan.

   Geliked door 1 persoon

  1. Een prachtig en ontroerend verhaal vol liefde en kracht, Anne. Zo mooi en teder. Je schetst een beeld van een hecht en liefdevol gezin dat zich door moeilijke tijden heen vecht. ❤
   Wat zul je trots zijn op Lili en Pipa, op je dochter en zoon.

   Geliked door 1 persoon

  1. Wow, goed gevonden, meis! Een luchtig isolatieverhaal is tegenstrijdig, maar jij bent er helemaal in geslaagd.
   Zonder die jas hebben ze op de een of andere manier altijd weer iets meer puppy gehalte.
   Fijn weekend, de zon komt terug. x

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s