Geplaatst in Buitenstebinnen

Schot zonder kilt

Nu we niet meer vrij en blij naar buiten kunnen waar en wanneer we maar willen, nu we waar mogelijk thuis werken en afstand moeten bewaren, wil ik foto’s delen die buiten naar binnen brengen. Daarbij beschrijf ik waarom ik de foto maakte, hoe ik er naar keek. Ik verzamel ze onder de categorie BUITENSTEBINNEN. En ik nodig je van harte uit om mee te doen.


En dan sta je ineens oog met een ruige Schot. Eén bonk spieren en vervaarlijke hoorns, en dat alles zonder kilt! Gelukkig is alles verpakt in een mahoniekleurige knuffelvacht.

Eindeloos kan ik naar deze vreedzame hooglanders kijken. Ik ben al verliefd op deze dieren sinds de eerste hooglander-kalfjes geïntroduceerd werden in het Wildpark van Safaripark Beekse Bergen. Ik deed er destijds onderzoek wegens mijn afstudeeropdracht en mocht vaak mee met de parkopzichter. Genoten!

Afgezien van de Schotse hooglander nam ik deze foto afgelopen januari vanwege de winterse kleuren, de paars- en groentinten. De twee wandelaars op de achtergrond geven diepte aan de foto.

200323buitenstebinnen

klik voor details

Buitenstebinnen

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

11 gedachten over “Schot zonder kilt

 1. Ik vind het echt heerlijke dieren. Ze sjokken zo heerlijk en ze zijn heel vriendelijk. Ooit onverwacht in een onweersbui terecht gekomen, ik mocht bij ze komen liggen (ze gingen opeens allemaal plat bizar om te zien.) En ze hadden gelijk, het onweer sloeg verderop in de grond trilde. Ik fotografeer ze graag omdat ik hun koppen zo prachtig vind.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een verhaal! Ze hadden dus een goed instinct. Net zoals jij trouwens, omdat je hun voorbeeld volgde. Ik ben blij dat je dat gedaan hebt, Liesbeth!
   Die woeste, markante en toch vriendelijke koppen. Inderdaad prachtig.

   Like

 2. Hier lopen ze ook rond… en op meer plekken waar ik graag toef (boven in mijn geboorteprovincie op het wad bijv) .. .zalig en rustgevend, kont in het gras en ‘vergeten met al het andere’

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s