Geplaatst in Gezondheid, Persoonlijk

Over kerstballen, sushi en roodborstjes

Mondkapjes voor en daar gaan we, op weg naar de Intratuin. Kletsend over lief en leed vliegen de meters en ook het werk voorbij, en al snel staan we voor de ingang.

Het tuincentrum is prachtig versierd, de pracht en praal kleurrijk geschakeerd. Aandachtig kijken we naar de mini-kerstscenes in Frans, Nederlands en Brits thema. Kerst op de kermis, kerst in de pub. Ook de Efteling ontbreekt niet in verkleind formaat. Mannen met dikke rode buiken en witte baarden en levensgrote rendieren.

We komen ogen te kort, maar we gaan verder. Wij zijn vrouwen met een missie, en een sushi-kerstbal is ons doel. “Een wat, Monique?” Blijkbaar heb ik het toch goed gehoord; het moet niet gekker worden. Gelukkig wordt het dat wel.

Nog nooit zag ik zoveel aparte kerstboomversieringen als vanmiddag. We zien traditionele ballen, maar in alle kleuren van de regenboog. Er zijn eenhoorns, ijsjes, dierenprints, hamburgers, kerstballenslingers, Chinese en Schotse ontwerpen, spikkeltjes en lovers, auto’s en zwanen. Ze zijn gemaakt van pluche of van glas. Er hangen stripfiguren en taartpunten, cupcakes en lippen. Zelfs de lippenstift- en nagellakhangers ontbreken niet. Tegen de tijd dat we de sushi vinden, verbaas ik mij nergens meer over. Monique is net een kind in een speelgoedwinkel. Ze houdt het kerstornament teder tegen haar hart gedrukt. Lichtjes weerkaatsen in haar ogen.

Eensgezind zeilen we een hoek om, waarna ik de pas inhoud en mijn vriendin stop. Heel langzaam wijs ik naar beneden. Bij haar schoenen zit een roodborstje op de grond. Vol vertrouwen kijkt het naar ons op, het kopje scheef. Het hupst wat naar links, dan weer terug naar rechts. We durven haast geen adem te halen. Nog heel even blijft het gezellig bij ons zitten en vliegt dan weer verder. Verrukt en verwonderd kijken we elkaar aan. Het is een teken van boven.

Waar we op de heenweg al diverse obstakels moesten overwinnen, is de terugweg nog uitdagender. De verkeerslichten doemen op. Vrachtwagens en auto’s rijden voorbij en wij wachten geduldig op het groene licht. “Ja, gaan!” gilt Monique enthousiast. Op volle kracht, maar niet vooruit. Wat ik ook doe, we schieten geen decimeter op. “Het is alweer rood. Terug, Drieske!” Slap van de lach sleur ik haar terug, de veilige stoep op. Weer dendert het verkeer langs. Bij het volgende groene licht proberen we het achterstevoren, en dat blijkt de oplossing.

Wat later komen we weer bij haar huis aan, buiten adem van het lachen, van emotie en van inspanning. Zij in haar rolstoel, ik badend in het zweet. Ze is er nog! En leeft en geniet intenser dan wie dan ook. En we hebben de zekerheid dat een klein roodborstig vogeltje ons voor altijd zal verbinden.

Robins appear spiritually, reminding us to uncover happiness. These red-breasted birds are associated with entering a new chapter in life. Therefore, the significance of seeing a robin encourages us to let go of the negative affecting our lives and embrace a new and happier phase. Ultimately, robins, a sign from Heaven, encourage us to move forward with determination and grace.

Lief Mootje, kanjer, we gaan nog veel meer nieuwe herinneringen maken en gekke dingen beleven! ❤

Foto’s: Pixabay

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

12 gedachten over “Over kerstballen, sushi en roodborstjes

  1. Love you, lieve Drieske! Al zo lang verbonden….nu extra met traan en lach.
    We gaan zeker nog heel veel mooie herinneringen maken! Xx Mootje

    Geliked door 2 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s