Geplaatst in Algemeen

Wek wekker wekkerst

De wekker. Wie heeft er geen hekel aan een wekker? Ik kan me voorstellen dat 99% van de mensheid niet blij wordt van zo’n ding, behalve natuurlijk op dagen dat je gewekt wordt voor leuke dingen. Vakantie bijvoorbeeld. Of je verjaardag. Of als je bijna een zwembad van je bed maakt en nog net op tijd wakker wordt zodat je naar de WC kunt rennen.

Er bestaan allerlei soorten wekkers. Allereerst natuurlijk de haan, KUKELEKUUUUUUUUUUUU bij het ochtendgloren. Geweldig toch. Daarna kwam de ouderwetse rinkelaar waarbij je op de tast zo’n haakje moet weten om te zetten of je hebt de hele dag een nagalm in je harses. Het snerpende PEEP PEEP PEEP van de elektrische wekker, heerlijk om een stevige mep op te geven. Deze wekker geeft een beetje licht, zodat je niet totaal verblind wordt als je ’s nachts wilt weten hoe lang je alweer wakker ligt. Dan hebben we de nieuwere wekapparaten zoals het Philips  Wake-up Light. Wake-up Light? Werkt dit mensen? Is dit echt prettig? Zachtjes gewekt worden met een teder licht, terwijl Sky Radio een dromerig liedje laat horen? Laat het me weten!

Hier in Drieske’s Place hebben we een heel ander soort wekker. Een levende wekker zonder veren of hanekam. Alhoewel, als hij echt een goede dag heeft, heeft hij ook een hanekam. Maak kennis met Bandit, de meest irritante wekker op aarde.


Als hij de avond van te voren naar binnen wenst te komen – vaak lacht hij mij toe vanaf het dak van de schuur en draait mij dan de rug toe, sta ik daar in het donker te sissen ‘Kom dan, kom dan, KOM HIER STOMME KAT! – dan ligt zijn activeringspunt ergens rond half zeven. Prima tijd, want tien minuten later sta ik op. Soms treedt er een storing op en miauwt hij klagelijk in het holst van de nacht voor de deur van mijn zonen. Niet één keer, nee dames en heren, gewoon vijf minuten achter elkaar, met soms een kleine onderbreking zodat je verlicht ademhaalt om dan weer in de stress te schieten. Eerst lig je stil in bed en denkt ‘Oh neeee, daar gaan we weer, geen geluid maken, vooral niet bewegen!’. Maar na een paar minuten begint het te kriebelen, tot je een brul geeft dat hij zijn lieflijke muil moet houden. Het enige dat dan gebeurt is dat hij netjes antwoord geeft. Je weet het, doe het niet, maar toch, die oerbrul komt er gewoon uit. Het einde van het lied is dat je opstaat, op de tast ergens een slipper zoekt, je tenen stoot, tegen de kast loopt, en dan die slipper de gang in gooit – altijd mis trouwens. Die kat lacht zich kapot, prachtig spektakel zo midden in de nacht met een baasje met wilde haren en dichte ogen.

De nachten dat meneer buiten wenst te blijven zijn de ergste. Eerst dus weer dat gesis bij de schuur, het schouderophalen, het naar bed gaan en slapen. Lekker warm, behaaglijk, dromen… en dan droom je over een kat. Vaag daagt er een verontrustende gedachte, ‘Bandit buiten? Nah, slaap lekker verder’. Dan wordt het geluid iets doordringender en ontwaakt je slapende brein. Shit, die kat is buiten. Dan volgt eerst een deel van de procedure hierboven: stilhouden, niet bewegen, slipper… oh nee, dat hoeft niet, ontmoeting met de kast. Nu iets nieuws: half de trap afvallen, in het donker de sleutels zoeken – vooral geen licht aandoen, niet aan te raden voor de gemoedsrust – tja, en vind dan maar eens dat verdomd kleine sleutelgat! Kat staat inmiddels half in extase te krijsen om binnen te komen. Verkeerde sleutel. Sleutelbos valt. Sleutelbos oprapen en kop stoten. Eindelijk dan die deur open, klaar om die ‘wekker’ een stevige mep te geven maar het blije gedrentel weerhoudt je daarvan. Versuft strompel je weer naar bed en laat je met een zucht van verlichting vallen. Stilte, zalige stilte.

Miauw? Miaaaauw? Miaaaaaaaaaaaaauw!

WAT NU WEER?!?!?! Een wijze les geleerd hebbende, sta je meteen op. Wit rode vacht tegen je benen. ‘Jippie baasje, miauw miauw miauw, krijg ik eten nu? Ja toch hè, lekkere brokjes?’. Een graai in het brokjesblik, je stoot tegen de drinkbak en staat met je blote voeten in het koude water. Lekker toch, nog een extra wekker! Ik heb iets met wekkers geloof ik, vooral met dierenwekkers. Terwijl de kat smikkelt en smult, slof je weer naar boven, klaarwakker. En denkt dan aan Simon’s Cat, die geweldige filmpjes waardoor alle kattenliefhebbers gesterkt worden. We lijden niet alleen, nee, wij kattenliefhebbers staan samen sterk.

Bedankt Bandit, lieve aandoenlijke stomme leuke kater, bedankt mijn wekker.

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

16 gedachten over “Wek wekker wekkerst

 1. Gaat dit over een haat-liefde verhouding, 4 oktober of hoe katten, kinderen, man, vrouw elkaar kunnen ‘omarmen’ ondanks alles?
  Een soort ‘Loesje’……….liefde is je door de kat laten wekken en heerlijk genieten van deze bijzondere ochtend! Marion volgens mij gaat het over die lieve kat die je niet wil missen………die wekker…..die ondanks alles jou moet blijven wakker rammelen. TRRRRRRRRRRRRRRRRRRRing
  Goedemoren daar ben ik weerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

  Like

  1. Inderdaad Els, ik zou hem voor niets ter wereld willen missen, met zijn gekke vertederende aandachtvragende geklets, zijn begroetingen, zijn slaperige geluidjes. Een schat van een beest! Met wat irritante gewoontes.

   Like

 2. Marion,
  er zit toch duidelijk iets van oorzaak en gevolg in je verhaal. Maar wat is de oorzaak (kat/jij) en wat is het gevolg (jij/kat)
  Johan.

  Like

  1. De oorzaak van het gemiauw is dat ik natuurlijk veeeeeeel te lief ben en de kat gewoon bij mij wil zijn 😉 Dus je hebt gelijk, het aanhankelijke gedrag van de kat is een gevolg dat ik veroorzaakt heb met te lekkere brokjes en knuffelen haha.
   Zo goed? 😉

   Like

 3. Beste Marion,

  Een mooie beschrijving!
  Wakker worden met de wekker. Ik heb voorkeur aan de KUKELEKUUUUUUUUUUUU van de haan. Cultureel bepaald!
  “Wakker worden” is niet bijzonder. Je wordt op een of andere manier wakker. Weet je wat bijzonder is? Wakker kunnen blijven, gedurende de hele dag!
  Hier heb ik soms moeite mee…))))) Jij niet???

  Like

  1. Hoi Muzaffer,

   Meestal heb ik geen moeite met wakker blijven zolang ik actief ben, maar als ik ’s avonds op de bank ga zitten, vallen mijn ogen soms half, soms helemaal dicht. Daarom zit ik liever achter mijn PC 😉

   Fijn dat je reageerde! En als ik een haan tegenkom in mijn tuin, neem ik ‘m mee voor jou!

   Like

 4. Marion, wat is dit weer zalig! Ik vraag me lichtelijk af hoe je aan die naam bent gekomen…bandit….
  Wat een genot om dit te lezen, geeft licht in deze drukke dagen.

  Like

  1. Toen Lotus een verdieping hoger ging heb ik het een week uitgehouden zonder kat(ten). Op het moment dat ik in iedere bloempot een kat zag, ben ik maar gauw naar het asiel gereden en heb daar een paar uurtjes doorgebracht om mij te laten uitzoeken door twee katers: Ninja (toen nog een grijze Sheba-kat, langzaam veranderend in zwart: een Ninja dus) en Bandit die met krassen op zijn neus na een uur tegen me aan kwam staan. Ik vond het echt een boevenstel, dus Bandit, of Bandito zoals ik hem vaak noem, doet zijn naam eer aan. Hij kan heel goed koekjes (ja koekjes!) uit een trommel hengelen met zijn pootje.
   Fijn dat deze post je wat verlichting bracht *knuf*

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s