Geplaatst in Expressief, Foto, Inspiratie

Wijze Woorden

We hebben niet te weinig tijd; in werkelijkheid verspillen we teveel tijd. Door ons te richten op die mooie dag die komen gaat, op morgen, op de vakantie. We verspillen ons leven omdat we geloven dat we eeuwig leven. Daarom is een dag voor ons niets waard, maar richten we ons op wat op een mooie dag zal komen en stelen zo van het heden, dat feitelijk de enige werkelijkheid is. Het allergrootste verlies brengt het uitstellen met zich mee.

Deze woorden las ik in een boek waarin de hoofdpersoon helemaal weg is van Lucius Annaeus Seneca, Romeins schrijver en stoïcijns filosoof. En er schuilt niet alleen een kern van waarheid in, het is gewoon geheel waarheid. Leef vandaag, leef nu, en wacht niet op morgen. Daar gaat de tijd veel te snel voor.

Een heel fijn en zonnig weekend!

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

15 gedachten over “Wijze Woorden

 1. Genieten van het moment ‘nu’ onder moeders paraplu

  tijd, het zal sommigen worst wezen en anderen misschien tijdelijk verheugen
  valt samen met het geheugen, neen, het IS het geheugen
  het verlengt het verleden in het heden en is de bron van het ‘nu’
  een samensmelting van verleden en heden als het regent onder moeders paraplu

  Hopelijk heb je geen paraplu maar een parasol nodig telkens je met de motor een rustpauze neemt, Marion. 🙂
  Lenjef

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s