Geplaatst in Foto, Kunst

Kunst & Golf

Golf. Visioenen van mensen in geruite broeken die een grote tas vol clubs achter zich aan slepen over een gladde grasmat. Mensen die regelmatig stoppen om met een soepele zwaai een kleine witte bal een hengst te geven, die vervolgens met een sierlijke boog in de verte verdwijnt. Zon, rust en beheersing. Swings, putten, greens.

Wat ik daar tussen doe? 😉

Slechts twee maal heb ik de edele golfkunst mogen beoefenen. Vooral oefenen. Een clinic binnen en een clinic buiten, op de driving range. En dat was best grappig, vooral als je eindelijk de bal een keertje flink raakt. Ik heb echter begrepen dat je niet in de lucht mag springen als iets goed gaat. Dat het niet de bedoeling is dat je het uitgilt van pret als je een onmogelijke uitdaging hebt overwonnen. En dat ingetogen karakter trekt mij niet zo aan.

Op deze bewolkte dag was ik echter niet op Golfbaan de Haenen in Teteringen om te golfen. Nee, er was een kunstexpositie. Een route van twee kilometer voerde me langs werken van de Brabantse kunstenaars Theo Keurentjens en Juul Baltussen, die in steen en staal werken. Met een prachtig uitzicht op de golfbaan en omgeving. En de sporters waren allemaal zeer vriendelijk!

Natuurlijk had ik mijn camera bij me. Proef de sfeer van kunst en golf:

De Kunstexpositie is nog tot en met 30 september 2012 te bezichtigen, entree is gratis.  In het clubhuis is een gids verkrijgbaar met een beschrijving van de kunstenaars en de foto’s van de werken. De wandelroute van ca. 2 km start ook bij het clubhuis. De Haenen wil hiervan een jaarlijkse afwisselende kunstevenement van maken

Golfpark De Haenen
Laan der Continenten 70
4847 DG Teteringen
076- 5783950
info@dehaenen.nl
www.dehaenen.nl
Contactpersoon:
Hans de Wilde 06-53149989

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

11 gedachten over “Kunst & Golf

 1. ik heb vandaag ook voor het eerst gegolfd,
  niemand die er iets van zei als ik het uitgilde of mijn voeten
  eens flink liet neerkomen:)

  mooie dingen zitten er tussen, maar die foto’s van het kerkhof kan ik niet goed
  plaatsen

  Like

  1. Hoi Assyke,
   Bij het golfpark staat een gebouw waar vroeger missionarissen in hebben gezeten, paters. En die liggen begraven op dat kerkhof… midden op het golfterrein! Bizar, maar ook mooi. Zo horen ze er nog bij.
   Zo te horen vond je golf leuk? 😀

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s