Geplaatst in Cultuur, Foto

Prinsessen

Ieder jaar staat er zo’n aandoenlijk snoetje voor mijn deur met de vraag of ik kinderpostzegels wil kopen. En wie kan dan nee zeggen; ik niet. Postzegels zijn altijd handig, en de extra toeslag betaal ik graag als er mooie dingen mee worden gedaan voor de jeugd.

De eerste kinderpostzegel werd in Zwitserland uitgegeven in 1912. Die zegels bestaan dus al honderd jaar. Een eeuw! Nederland was in 1924 het tweede land dat ze ging uitgeven. Met uitzondering van de oorlogsjaren 1942-1944 zijn elk jaar kinderpostzegels verschenen.

Altijd ben ik weer benieuwd naar het nieuwe thema. Zijn het kleurrijke kikkers? Een kerstthema? Kinderen? En dit keer is het… of zijn het, moet ik zeggen… de koninklijke spruiten! Amalia, Alexia en Ariane prijken met hun vrolijke gezichten op vele brieven de komende tijd. De foto’s zijn gemaakt door Z.K.H. de Prins van Oranje. Willem-Alexander himself. Prachtige blonde meiden in een ongedwongen sfeer. En dan vind ik het koningshuis toch wel weer leuk.

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

12 gedachten over “Prinsessen

 1. En nee. Ik ga die zegels niet kopen. Geef mij de koppies van mijn kleinkinderen maar. Gelukkig heb ik nog voldoende voorraad koningshuisloze zegels. Mijn donaties aan goede doelen gaan rechtstreeks (dus geheel langs de directeuren van goede-doelen-organisaties die tonnen verdienen, net als Alexander en Máxima).

  Like

  1. Postzegels met foto’s van eigen (klein)kinderen zouden natuurlijk helemaal fantastisch zijn, maar zover is Nederland nog niet. Geloof ik. Het zou me niets verbazen als dat ook nog mogelijk werd.
   Mijn donaties aan goede doelen gaan langs de reguliere weg, in de hoop en vertrouwen dat toezicht gehouden wordt op de besteding ervan. Helaas gaat het soms mis, dat lees ik ook.

   Like

 2. ik kan ook nooit nee zeggen tegen kinderen die langs de deur komen voor goede doelen. ik vraag niet naar hun ID, ik trek het goede doel niet na, nee, met een gulle glimlach geef ik. Nu loopt op dit moment zo’n beetje de hele lokale kinderbevolking een sponsorloop op school, en komen ze met hun briefjes allemaal langs onze deur. Ik vrees dat ik failliet zal gaan, gelukkig belagen 3 van mijn kinderen de buurt ook met hun schattige koppies.

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s