Geplaatst in Persoonlijk

Puur

Gisteren leek het 2014; vandaag is het net nog 2015. Alweer is er een jaar voorbij gevlogen. Voor 2015 koos ik DICHTBIJ als leidraad. Dicht bij anderen, dicht bij mezelf. Op zoek naar mooie dingen in de omgeving. Nabijheid van familie en vrienden. Niet te ver vooruit denken, niet gisteren of morgen, maar vandaag. De essentie raken, jezelf zijn.

En met hulp van dit woord hervond ik mezelf. Ik kreeg weer grip op mijn veel te drukke leven, vond de balans terug en voelde me niet meer verscheurd. En ik besefte dat ik me alleen heel voelde met V-man aan mijn zijde. Gelukkig sloot hij me weer in zijn armen. Heel DICHT BIJ zijn hart. ❤

Dit jaar kies ik voor PUUR. En dit heeft niet alleen met chocolade te maken 😉 maar met veel meer. Zoveel producten zijn kunstmatig en bevatten toevoegingen, dat we niet meer weten wat we precies eten, innemen en op ons lijf smeren. PUUR betekent voor mij eerlijke en gezonde voeding, (nog) meer groenten en fruit, noten, minder vlees -sorry, V-man en zoonliefjes- en zoals altijd zo goed als geen suiker. Mijn geliefde smoothies en salades; ik drink en eet ze al vaak, maar nu nog bewuster. Zelf brood bakken, met olijfolie, noten, zongedroogde tomaten. Met sesam- en lijnzaad. Kruidenthee.

PUUR is ook hoe ik in 2016 in het leven wil staan. Eerlijk en direct. PUUR van mens tot mens, niet gehinderd door taal, cultuur, afkomst. Onbelemmerd door wat ‘men’ vindt, of wat ‘zou moeten’. Rages, modes – nee. Gezond verstand en PUUR gevoel. Laat je hart spreken, volg je intuïtie en laat de angst voor wat het is. Het onbekende zien als een kans, niet als een eng iets. PUUR leven, PUUR delen, PUUR genieten. Dat is waar ik in 2016 naar op zoek ga.

2016PuurTekstMCD

klik voor details

Welk woord zal jouw leidraad zijn voor het nieuwe jaar? Waar je ook voor kiest, ik wens met heel mijn hart dat je een fantastisch jaar tegemoet gaat in goede gezondheid, met geluk, blijdschap en enthousiasme, met moed en in vrijheid.

Veel dank voor jullie hartverwarmende, grappige, creatieve en ontroerende reacties op Doldriest en via e-mail, en jullie bijdrages aan de zes-woorden en haiku-uitdaging. Door jullie ziet de wereld er mooier uit.

Lieve groet,
Marion

 

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads, cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

13 gedachten over “Puur

 1. Onbevangen……. is het 1e woord dat in mij opkwam toen ik deze blogpost voor het eerst zag…

  Al zijn momenteel andere woorden ook zeer van toepassing, ik kan ”even” niet helder denken laat staan voelen…zit nu ff in de overlevingsmodus.

  Hoop…ja natuurlijk….Geloof….dat zeker ook….Vertrouwen… twijfelachtig maar vanuit het hart willend: volmondig ja…

  Ach welk woord ook……… dat 2016 maar een jaar mag worden waarin we alleen maar mooie herinneringen kunnen scheppen, bewaren en delen met elkaar.

  En… ik ben blij dat jij er was in 2015 !!

  Liked by 1 persoon

  1. En dat ondanks alles ‘onbevangen’ in je opkomt, is een bewijs van je hoop, geloof en vertrouwen, lieve Koba.
   Laten we niet alleen in 2016, maar gewoon iedere dag iets moois vinden – om stil van te genieten of om met elkaar te delen.
   Knuffel x

   Liked by 1 persoon

   1. Met een vriendin in een soortgelijke situatie heb ik enkele uren afgesproken het ook per dag te bekijken en daar voor te gaan…. hoe bijzonder, fijn!, dat jij dat herhaalt zonder dat je het wist. Een dag heeft 24 uur en dat is best lang, genoeg dus om het ‘one step at the time’ aan te pakken . In bewustzijn van alles geniet je immers het meest van de ogenschijnlijk minder of nietszeggende dingen…

    xxx

    Liked by 1 persoon

 2. Mooi geschreven en een prachtige leidraad. Daar heb ik nooit aan gedacht, eerlijk gezegd, een leidraad voor een nieuwe jaar, maar als, dan… humor. En dat ieder jaar weer. Humor maakt de scherpe kanten van het leven draaglijk. Maar een beetje meer ‘puur’ voor een snoepkont en liefhebber van kant-en-klaar als ik, is ook wel een goed idee eigenlijk 🙂
  De beste wensen voor 2016 Marion!

  Liked by 2 people

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s