Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Tweedehands

De schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal van deze week is TWEEDEHANDS.

Tweedehands is de aanduiding voor goederen die al bij iemand anders in eigendom voor het gebruik zijn geweest. Hier wordt het begrip ‘hand’ gebruikt voor eigendom.

Tweedehands heeft een wat stoffig imago. Tweedehands (kinder)kleding en meubels ouder dan een jaar of 30 wordt echter door sommigen als ‘hip’ beschouwd en vintage of brocante genoemd.

Een antiquair (meubels, voorwerpen) en een antiquaar (boeken, prenten) verkopen voorwerpen die niet nieuw zijn, maar door hun zeldzaamheid en verzamelwaardigheid juist des te waardevoller.

De schalen hieronder kocht ik tweedehands op een rommelmarkt. Of misschien zijn ze wel derdehands. Ook ben ik gek op blikken trommels en draag ik regelmatig tweedehands kleding. Tweedehands spullen hebben heel wat verhalen te vertellen. Geef jij ze door?

160224Tweedehands

klik voor details

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een TWEEDEHANDS verhaal in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER ‘TWEEDEHANDS’ VAN:

Wie volgt? :)


 

 • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 9 maart. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.
 • Would you rather participate in English, then please go to Six word story challenges at Figments of a DuTchess.

 

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

17 gedachten over “Zes woorden verhaal: Tweedehands

 1. Hoi Marion,
  Een opdracht waar je een heleboel kanten mee op kunt – maar juist daarom moest ik even zoeken naar een originele invalshoek. Ik hoop dat ik er een gevonden heb, zie https://peterbouchier.wordpress.com/nederlandse-verhalen-en-gedichten/nederlands/recht-door-zee/
  Mijn broer heeft laatst deze mooie afbeelding gemaakt van een marineschip op volle zee. Is onze kennis en kunde niet een beetje, eh… tweedehands? Ik bedoel, zijn we niet allen schatplichtig aan hen die ons voorgingen?
  Groeten van Peter

  Geliked door 2 people

   1. Dankjewel Marion! Overigens is iedereen welkom op de Hiswa in de Rai op 18 maart, wanneer de eerste verzamelbundel zal worden gepresenteerd van de groep Maritieme Schrijvers waar ik deel van uitmaak. Vanaf 16.45 op stand 05.317 Zegt het voort!

    Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s