Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Veiligheid

Gisterochtend de explosies in Brussel. En rond datzelfde tijdstip zou mijn (jarige) zusje met haar vriend landen. Voor onze familie liep het goed af; voor anderen betekenen de aanslagen een einde aan het leven, een begin van pijn en gemis, van voortdurende angst. Mijn medeleven gaat uit naar slachtoffers, naar vrienden en familie, in België en in de rest van de wereld.

De schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal van deze week is VEILIGHEID.

Veiligheid is de mate van afwezigheid van potentiële oorzaken van een gevaarlijke situatie of de mate van aanwezigheid van beschermende maatregelen tegen deze potentiële oorzaken. Veiligheid is een relatief begrip, aangezien niets onder alle omstandigheden volledig zonder gevaar is.

Het begrip veiligheid bestaat zowel rationeel als denkbeeldig. Rationeel kunnen er allerlei berekeningen worden toegepast op een situatie om te bepalen of deze veilig is. Daarnaast is er nog denkbeeldige veiligheid. Iemand kan zich veilig voelen maar het rationeel gezien niet zijn en andersom. Dit wordt ook wel schijnveiligheid (resp. schijnonveiligheid) genoemd.

Je kunt een verhaal schrijven op grote of kleine schaal, er je eigen draai aan geven. Kijk maar eens naar dit filmpje.

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over VEILIGHEID in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Ik wens je veel inspiratie.
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER VEILIGHEID VAN:

Wie volgt? 🙂


 

 • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 6 april. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over Zes woorden met beeld.

 

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

28 gedachten over “Zes woorden verhaal: Veiligheid

  1. Het zijn roerige tijden, Marja. Veiligheid is helaas niet meer vanzelfsprekend. Brussel, Pakistan, iedere dag vallen er weer dodelijke slachtoffers. Helaas is je verhaal geen fictie.
   Maar je foto geeft er nog een vrolijke draai aan. Arme eitjes, maar ze zijn wel lekker! 🙂
   Fijne week!

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s