Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zes woorden verhaal: Hond

Deze week is het thema van de schrijfopdracht voor het zes woorden-verhaal: HOND.

De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae).

De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al sinds duizenden jaren wordt de hond gebruikt voor bewakingstaken, bij de jacht, als herdershond en als trekdier. Nog steeds heeft hij werk als politiehond of hulphond, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier.

160921hond

klik voor details

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een HOND in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER HONDEN VAN:

Wie volgt? :)


 • De volgende zes woorden met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 5 oktober. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
 • Kijk op Zes woorden: de uitdaging voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het Zes woorden verhaal met beeld.

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

27 gedachten over “Zes woorden verhaal: Hond

 1. Hier is mijn verhaal. Over een hond die mij een lange tijd heeft geterroriseerd. Een bouvier.

  https://beekblog.com/2016/09/22/bonzo-van-lieske/

  Over honden zou ik nog vele verhalen kunnen schrijven. Vroeger hadden we altijd één of twee honden. Ik ben ermee opgegroeid. Later, als ik niet meer moet werken, neem ik misschien een hond. Voorlopig blijft het bij een kat. Mijn kat die op een hond lijkt van gedrag en waar ik zo zot van ben.

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat jammer dat Bonzo zo territoriaal en dominant was, Bea. Daar zou iedereen van schrikken. Maar voor Lieske en haar familie zal hij vast een heel lief kalf geweest zijn. Een schrikbarend goed verhaal!

   Katten zijn ook erg leuk hè, al kun je er niet echt mee gaan wandelen. Daarom heb ik twee katten (ik werk fulltime, dus dat doe ik een hond niet aan) en een uitlaathond op maandagavond. 😀 Misschien ook een idee voor jou?

   Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s