Geplaatst in Nieuws

Disbalans

Dit jaar al 18 schietpartijen op scholen in Amerika.
Buiten hoppen de musjes en meesjes van tak tot tak.

De wereld versus mijn achtertuin.
Ik geloof niet dat de balans goed verdeeld is.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

10 gedachten over “Disbalans

 1. Ik maak me vaak zorgen over de maatschappij. Afschuwelijk de mensen die tot zoiets in staat zijn. Die gevaarlijke uitwassen zonder geweten zie je vaker opduiken tegenwoordig. Met alle gevolgen van dien.

  Like

 2. Mijn dochter van vijf hoorde het nieuws in de auto op weg naar oma, en dat iemand zomaar mensen doodschiet, dat kon ze eventueel nog begrijpen, maar dat er mensen zijn die het een goed idee vinden dat iedereen zomaar wapens kan kopen, dat kreeg ik echt niet uitgelegd. En dan konden wij het er nog over hebben met de achtergrond van “maar dat is in Amerika, dat is ver weg”, maar hoe moeten ouders in Amerika dit aan hun kinderen vertellen, dat de kans dat ze zomaar op school worden neergeschoten reëel is? (niet dat het in Europa nooit gebeurd is, maar dan leidde dat wel telkens tot een verstrenging van de wetgeving)

  Like

  1. Zoiets kun je ook niet uitleggen, Karlien. Dat begrijpen we als volwassenen nog niet. We zijn in Nederland erg beschermd, en daar ben ik iedere dag dankbaar voor. Al komt het geweld vaak steeds dichterbij. Zinloos en onbegrijpelijk geweld. Gelukkig zijn er overal ook fantastische mensen, die de wereld een klein beetje mooier maken. En samen, samen kunnen we nog veel meer voor elkaar krijgen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Er is so wie so geen sprake van balans op deze wereld. Is er nooit geweest, gaat er ook nooit komen. Wapenbezit VS ligt erg gevoelig, daar snappen wij niets van. Gelukkig lijkt het besef dat dit moet stoppen langzaam terrein te winnen. En verder…., geniet maar lekker van je achtertuin Manon (positief bedoeld hoor).

  Like

  1. Daar snap ik inderdaad geen fluit van, Harme. Dat een jongeman, een kind nog, zomaar ergens een semi-automatisch geweer kan kopen, een verzameling heeft, en iedereen het de gewoonste zaak van de wereld vindt.
   Mijn achtertuin is in ieder geval veiliger, al vinden de vogels dat misschien niet als ze mijn twee katers achter het raam zien zitten.

   Geliked door 1 persoon

 4. Gisteren hoorde ik iemand zeggen;
  wapnverbod? Onzin, we ontnemen de burger toch ook niet diens auto?

  tja…… met zo’n randdebiel als leider… kun je de gekste dingen verwachten

  xxx

  Like

  1. En dan nog niets doen aan het wapenbezit! Je zou die politici met de koppen (hoofden kan ik het niet meer noemen) tegen de muur willen slaan. Hard.
   Welke belangen zitter daar achter? Zeker niet die van de Amerikaanse burgers. Money makes the world go round.

   Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s