Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Pyjama

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal: PYJAMA.

Een pyjama is een kledingstuk voor de nacht en wordt gedragen tijdens bedtijd. Het is niet gebruikelijk een pyjama overdag te dragen, behalve ’s avonds en ’s ochtends in de eigen familiekring. De pyjama heeft de status van privékleding.

Een standaardpyjama bestaat uit twee delen, een loszittende lange broek en een jasje van linnen, katoen of flanel. De van oudsher traditionele mannenpyjama is gestreept. De broek heeft elastiek in de band. Een gulp (met overslag, zonder rits of knopen) gold eerder voor een mannenpyjama als noodzakelijk. Het jasje, meestal met lange mouwen, wordt met knopen gesloten, soms moet het over het hoofd worden aangetrokken. Een pyjama met korte broek wordt soms shortama genoemd. Ook voor vrouwen zijn er tal van pyjama’s te verkrijgen, meestal in zachtere designs en tinten.

Het woord pyjama komt oorspronkelijk uit het Perzische woord ‘Paydjame’, dat letterlijk beenbedekking betekent. De Engelse kolonisten hebben het van oorsprong Indiase kledingstuk geïntroduceerd als nachtkleding.

190227Pyjama

afbeelding: Pixabay

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER PYJAMA IN ZES WOORDEN VAN:

Wie volgt?

:)


De volgende zeswoordverhaal-met-beeld-schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 13 maart 2019. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.

bloglogo6wmb

← klik voor het archief van de zeswoordverhaal-uitdagingen. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld.

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

20 gedachten over “Zeswoordverhaal: Pyjama

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s