Geplaatst in Recepten

Restjessoep

Afgelopen maandag heb ik blijkbaar iets te enthousiast groenten ingekocht. De broccoli begon al aardig te verkleuren, de nog oudere tomaat kreeg rimpels, en de zoete aardappels gaven de strijd tegen veroudering ook al bijna op. Maar daar heb ik de perfecte oplossing voor: Restjessoep!

200404soep

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 1 stronk broccoli
  • blikje mais
  • kurkuma
  • peterselie
  • selderij
  • 1 liter water
  • bouillonblokjes
  • peper

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook even aan. Voeg dan de andere groenten (uitgezonderd de mais) toe en bak een paar minuutjes mee. Giet er dan voorzichtig een liter water bij, bouillonblokjes en peper naar smaak en roer er dan de mais doorheen. Laat pruttelen tot de gewenste gaarheid, en pureer met de staafmixer. Of niet!

Je kunt natuurlijk ook andere groenten gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt.

Smakelijk, en een heel fijne zaterdag. 

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

7 gedachten over “Restjessoep

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s