Geplaatst in Columns, Humor

Zomaar een dagje Pabo

Het lijkt een gewone doorsnee donderdag die iedere week weer voorbij komt. Een beetje uitslapen, wat schrijven, rustig aan doen en ’s middags naar Avans tuffen om tot 21 uur te werken. Heerlijk relaxed.

FOUT!

Het is namelijk de donderdag van de toetsweek! Wat dit betekent? Ik heb het een beetje voor je bijgehouden:

 • Die ochtend word ik drie maal thuis gebeld over toetsproblemen. Verwarring over lokalen! De surveillant is zoek! Een toets kwijt! Marion HELP!! Gelukkig blijkt niet veel aan de hand te zijn. CiEP cool remember?
 • Intussen lees ik ontroerende en hartverwarmende reacties op ‘Salute to part-time students!‘, een blogpost die ik heb opgedragen aan onze dappere deeltijdstudenten. Ze verdienen het!
 • Commotie over een student die haar ID vergeten heeft bij een tentamen, een ander die te laat is. Ik sla het Avans mailverkeer gade en werp me er in als het nodig is. Hmm misschien handig als ik toch maar iets vroeger naar Avans rijd.
 • Daar aangekomen is het bedrieglijk rustig en tref ik een buggy aan zonder kind. ‘Sorry, ik moet je nog iets vertellen,’ komt Monique grijnzend om de hoek. Gelukkig is het Constance, die op bezoek is met haar prachtig zoon Sam.
 • Ik reik Carla een beterschapkaart aan met de woorden ‘Voor Thieuke’ – die aan zijn neusbeen is geopereerd. IJverig gaat ze schrijven en geeft de kaart door aan Hans. Als ik een minuut later met een kaart voor Karen – die net bevallen is – voor Carla’s neus sta, trekt ze eerst wit weg en krijst het dan uit van het lachen. Met moeite weet ik uit haar te krijgen wat er aan de hand is. Carla heeft op Mathieu’s kaart geschreven: ‘Wat een lieverdje, geniet van dit wonder!’. We hangen met buikpijn te snikken tegen de kast, tranen van het lachen. Wat zal Mathieu denken als hij dit leest?!
 • Inmiddels is de spoorloze toets toch weer gevonden, hoera!
 • Maartje (van RET) komt op bezoek in haar prachtige, door de jaren ’60 geïnspireerde kleurrijke kleding. Jolanda vraagt ‘Hoi, wat is er bij jullie aan de hand, hebben jullie ook een feest?’, helemaal met haar gedachten bij de Pabo Eighties-party. Met een grijns verzekert Maartje Jolanda dat er niets aan de hand is. Als Hanneke vervolgens ook nog langs loopt met de woorden ‘Hey al helemaal geïnspireerd door de jaren ’80?’, doen we er maar het zwijgen toe.
 • Een dubbele boeking van een lokaal. Guus weigert eruit te gaan en de andere docent ook – met Maartje gevangen in het midden! Ik duik in mijn mail en CiEP-er na enig gezoek zowaar mijn aanvraag op tafel. Aanvraag klopt, lokaal klopt… maar RET datum klopt niet. Guus mag blijven zitten, de andere docent wordt omgeboekt.
 • Melanie komt vertellen dat de student, met wie zij in gesprek was, met krukje en al achterover is geCiEPerd. Erg sneu maar ook wel een beetje grappig.
 • Karen zoekt wanhopig naar een manier om een bijlage toe te voegen aan een Blackboard mail. Waar is die USB drive? Die blijkt ‘Floppy disk’ te heten. Back to the past.
 • Dan lees ik het volgende in een mail van een docent: ‘Mogelijk zit dat in een string in het systeem…?’ Hahaha veel stof om te schrijven vandaag. Eh ik bedoel, weinig stof.
 • Ineens komt er een Kippetje uit een (muur)kast bij de Pabo.  Wat een vreemde dag!
 • Uit eten bij de catering zoals iedere donderdag. Op het scherm staat nog steeds ‘Prettige Feestdagen’ te lezen.
 • Docent vertelt over een mail van een student: ze had net een toets gemaakt en wil achteraf toch nog even een foutief antwoord corrigeren. Of dat mogelijk is? Hilariteit alom. Dan vertelt hij ook nog dat een andere student bij een herkansing alleen de foute opgaven opnieuw wil maken. Goh, dat hij dat niet toestaat, verbazingwekkend!

Gebeurt dit bij jullie nou ook? Of zijn wij echt de enige academie met dit soort zotte voorvallen? Vertel, vertel, we zijn erg benieuwd!

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

18 gedachten over “Zomaar een dagje Pabo

 1. Heerlijk om het nu eens achter elkaar te lezen, doet me goed, nu weet ik weer hoeveel lol we inderdaad hier hebben … met Jolanda, hahaha

  X
  Mootje

  Like

 2. Reactie per mail:

  Wat een giller, die toets-toestanden. Er gebeurt dus ook nog wel iets LEUKS…

  Vooral blijven schrijven, ennuh, ik wil eigenlijk ook het liefst alleen mijn fouten overdoen en alles wat goed is zo houden, hoor…. Is op zich ook veel efficienter!

  Dag, dank voor het mij bezorgde gier-moment….. (die van Thieuke met zijn neus had ik al van Carla gehoord– blijft leuk).

  Margriet

  Like

 3. Stuur ze door naar Reader’s Digest, voor die “Het Beste” boekjes 😀

  De anekdotes van werksituaties zijn erg leuk om te lezen. Het is bij Essent in Den Bosch regelmatig goed druk met deadlines en lastige vragen maar er valt gelukkig nog wel veel te lachen om grappen, blunders of dubbelzinnige uitspraken van collega’s.

  Het hoge insider-grappen gehalte levert vaak genoeg ook situaties op waarbij collega’s verbaasd staan te kijken naar de tranen die over de wangen rollen van de slappe lach.

  Wens je veel werkplezier toe!

  Like

  1. Ah die ‘Het Beste’ boekjes ken ik nog wel ja 😀

   Heb jij nog leuke verhalen of anekdotes over Essent dan Edo? Wij willen hier graag meelachen! Leuk dat je reageert, jij ook veel plezier vandaag 😀

   En het is WEER donderdag natuurlijk… 😉

   Like

 4. “‘Wat een lieverdje, geniet van dit wonder!’. We hangen met buikpijn te snikken tegen de kast, tranen van het lachen”.
  Dat snikken doen we inderdaad vaak hier……. zowel van blijdschap als verdriet ahumm
  Zeer herkenbaar, maar ja ik ben immer ook onderdeel van jouw Pabo 😉

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s