Geplaatst in Foto, Humor, Inspiratie, Korte verhalen, Persoonlijk

Vakantiegevoel

Bijna vakantie. Eindelijk weer…

Eindelijk weer doen wat we echt willen? Nee, dat vind ik veel te mager! Als mijn geluk moet afhangen van die ene vakantieperiode, als ik leef voor die paar weken per jaar, dan ben ik niet goed bezig.

VakantieGEVOEL, dat vrije – dat ongedwongen jezelf zijn – dat moet je iedere dag even hebben. Al is het maar een half uur, of zelfs tien minuten. Gewoon tijd voor jezelf. Uitgelaten zijn. Gek doen. Stil zijn.

Iedere dag een beetje vakantie, en op gezette tijden heel veel vakantie. Dat is wat ik wil, wat ik doe, wat ik voel.

~

Geniet van je vakantie

Smul van iedere dag

Niet omdat het moet

maar gewoon

 OMDAT HET MAG!

~

(Ook al klettert de regen tegen de ramen. En is het bar koud buiten. Brrr ;))

Auteur:

Blogger who loves her camera. No lady, but all woman. Caretaker of lads and cats, dungeons & dragons. DuTchess. V-man's biker witch.

24 gedachten over “Vakantiegevoel

 1. Door het feit dat ik zelfstandige ben, en dus doorgaans zelf mijn agenda invul, heb ik die drang naar vakantie ook niet. Een weekeinde een citytrip inlassen vind leuk en is voor mij al genoeg ontspanning maar met mijn werk bezig zijn is ook wel leuk.
  Ik ga ook zelden tegen mijn zin werken …
  Ik vrees dat ik bij de uitzonderingen op de regel behoor 😉

  Like

 2. Het leven is natuurlijk één grote vakantie. Maar het is ook wel lekker dat je er af en toe eens een tijdje tussenuit kan met je gezin. Mijn kinderen moeten nog een weekje naar school. Ze slepen zich er letterlijk doorheen, want ze zijn op. De weekenden zijn, zo aan het end van het schooljaar, nauwelijks lang genoeg om de batterijtjes weer op te laden.
  Vakantie betekent voor mij dat je even dat strakke dagelijkse ritme een aantal weken mag loslaten. Dat je al die ballen die je in de lucht aan het houden bent naar de aarde kunt laten stuiteren. Dat je even op een lager pitje kan staan. Dat je even alle beslommeringen opzij kunt zetten en gewoon even zorgeloos kunt genieten van alles wat je lief hebt.
  En dit is zoveel tekst dat ik er ook een blogpost van had kunnen maken, maar daar had ik effe geen zin in, ’t is bijna vakantie namelijk 🙂

  Like

 3. Vul je dagen naar genoegen met eigen wensen. Soms kijken mensen niet begrijpend als ik op hun vraag ‘waar de vakantie naar toe gaat’, beantwoord met ‘Bad Meingarten’.

  Like

 4. Eindelijk vakantie…

  dat mensen vakantie hebben is een bekomen gunst
  helaas wordt vrije tijd
  voor velen een leegte die naar verveling leidt
  zinvol met dingen bezig zijn is misschien een kunst

  Graag gelezen, Marion.
  Lenjef

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s