Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Sauna

Deze week is het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: SAUNA.

Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog heteluchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-120°C, dat de saunaganger snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “saunabad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n heteluchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren.

Hoewel badinrichtingen al vele duizenden jaren bestaan in oude culturen, is de sauna specifiek Fins. In de vroege historie van Finland woonden de mensen in deels onder de grond gebouwde hutten. Om deze te verwarmen werden in vuur verhitte stenen in hutten gelegd, waardoor de temperatuur opliep. Het grote voordeel van deze methode was dat de warmte gelijkmatig gedurende de gehele nacht werd afgegeven. Men kwam erachter dat wanneer water over die hete stenen werd gegoten, de ruimte ineens veel warmer werd en de aanwezigen begonnen te zweten. De eerste sauna was geboren.

170419Sauna

Foto: Pixabay

Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan een sauna? Regelmatig misschien? En hoe vind je dat? Maar zelfs al ga je nooit naar de sauna, wil dat niet zeggen dat je er geen verhaal over kunt schrijven. Geef je fantasie de vrije hand! 😉

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een SAUNA in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven!
Marion

vulpen

LEES DE SAUNA VERHALEN VAN:

 

Wie volgt? :)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 3 mei. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

12 gedachten over “Zeswoordverhaal: Sauna

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s