Geplaatst in Recepten

Recept: Noten’brood’ met courgette

Na twee weken uit eten tijdens mijn Griekse vakantie jeuken mijn handen om weer de keuken in te gaan. Gisteravond maakte ik al een flinke wok vol roerbakgroenten met pittige tofureepjes en gemengde rijst. En vandaag werd het een noten’brood’ met courgette op basis van een recept uit Oanh’s Kitchen (bedankt, Ilse!) dat ik lactosevrij heb gemaakt. Inmiddels heb ik het tweede stuk achter mijn kiezen. Erg lekker! En nog koolhydraatarm ook.

Ingrediënten:

 • 5 eieren
 • 250 gram gemengde noten
 • 1 kleine courgette
 • 1 sjalot
 • 1 teen knoflook
 • 50 gram kokosolie
 • 50 gram gebroken lijnzaad
 • 30 gram extra oude kaas
 • 1 tlp paprikapoeder
 • ½ tlp bieslook
 • ½ tlp peterselie
 • ½ tlp koriander
 • ½ tlp basilicum
 • 2 tlp baking soda of bakpoeder
 • versgemalen zout en peper

Topping

 • wat extra oude kaas
 • handvol gemengde pitten, zoals zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160°C.

Maal de noten fijn met een hakmolen (ik maakte een mix van amandelen, cashew- en walnoten). Rasp de courgette (met schil). Snijd het sjalotje en knoflook in fijne stukjes. Verwarm de kokosolie even in een steelpan, zodat hij vloeibaar wordt. Snijd de kaas in heel dunne reepjes. Klop de eieren los in een grote kom en voeg alle ingrediënten toe (uitgezonderd de topping). Roer net zolang met een houten lepel totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn en giet het mengsel in een met olijfolie ingevette cakevorm. Voor de topping: brokkel er wat extra oude kaas overheen en bestrooi met de pitten.

Bak een uur in de oven op 160°C en check met een prikker of het ‘brood’ gaar is. Zet de cakevorm eventueel nog wat langer in de oven.

Laat het notenbrood daarna tien minuten in de vorm rusten en stort het dan op een rooster om af te koelen. Als je al zolang kunt wachten. 😉 Ik ga het brood in plakjes gesneden invriezen, zodat het lekker vers blijft.

170928CNbrood

170928CNbroodsnee

Ga jij het ook proberen? Smakelijk!

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

6 gedachten over “Recept: Noten’brood’ met courgette

 1. Het lijkt me heel erg lekker. Iets voor mij… Nu nog de tijd vinden. Het koken is niks, maar die boodschappen halen… Ik heb het namelijk héél druk deze dagen… Maar ik maak het wellicht zodra de tijden wat rustiger zijn.

  Like

 2. Ah… zo lekker! En met bieslook en koriander…. 🙂
  Ik ga vanavond mijn eigen baksel proeven: een lichter gekleurde variant van gele courgette en amandelmeel. een soort van “blond brood”.

  Geliked door 1 persoon

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s