Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Zeswoordverhaal: Brood

Het thema van de schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal van deze week is BROOD.

Brood is een meelproduct dat wordt gemaakt door brooddeeg te bakken, te koken of te stomen. Het is een belangrijk voedingsmiddel in Europa, Amerika en grote delen van Azië.

De geschiedenis van brood gaat terug tot ongeveer 30.000 jaar geleden. Brood zou zijn ontstaan toen voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap ontstond. Deze pap werd gekookt, gedroogd in de zon of gebakken op stenen uit het vuur.

Tegenwoordig vinden we op talloze plekken in de wereld nog broden die lijken op deze eerste broden, zoals de Mexicaanse tortilla, Indiase rotis en naan en pita uit het Midden-Oosten.

180404brood

afbeelding: Pixabay

De nieuwe 6WMB-uitdaging: schrijf een verhaal over een BROOD in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een zeswoordverhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze zes woorden.

Publiceer jouw zeswoordverhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel schrijfplezier!
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER BROOD VAN:

 

Wie volgt?

:)


  • De volgende zeswoordverhaal met beeld schrijfuitdaging wordt gepubliceerd op woensdag 18 april 2018. Als je een leuk idee voor een thema hebt, mag je me altijd mailen.
  • Kijk in het menu bovenaan onder Schrijfuitdaging > Zeswoordverhaal voor de eerdere thema’s. Wellicht zit er iets van je gading bij? En hier vind je meer uitleg over het zeswoordverhaal met beeld

schrijfuitdaging

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

11 gedachten over “Zeswoordverhaal: Brood

    1. Jij bent en blijft een ‘grote meid’, of je je bord nu leeg eet of niet. Ik voel met je mee! En wat heb je dit thema schitterend opgepakt.
      En nu ga ik iets eten, want ik heb honger gekregen van die foto haha.
      Fijne dag, lieverd. x

      Like

Wil je reageren? Graag!