Geplaatst in Zeswoordverhaal-uitdaging

Verhaal in zes woorden met beeld: Nieuws

Het schrijfthema van deze week is NIEUWS.

Nieuws omvat alle informatie van een zeker algemeen belang die tot dusver aan publieke waarneming was onttrokken. Het gaat doorgaans over een recent feit, een actualiteit, waar collectieve belangstelling voor bestaat. Nieuws kan echter ook betrekking hebben op een ‘inlichting’ uit het verleden die niet eerder als zodanig is ontsloten voor een brede kring van belangstellenden. Het kan gaan om een onthulling van feiten die velen interessant vinden en bijvoorbeeld om publiciteit die is veroorzaakt door een informatielek.

Het medium dat een nieuwsbericht als eerste in een verspreidingsgebied of bij een publiek presenteert heeft de primeur. Om hun eigen trots daarover te benadrukken voorzien bepaalde redacties het dan van het label exclusief.

Nieuws wordt gepresenteerd in de vorm van redactionele tekst (zoals teletekst), een grafiek, een nieuwsfoto, via video of film of gesproken woord. In een krant of tijdschrift staat nieuws meestal vooraan gegroepeerd en wordt het gescheiden gepresenteerd van het commentaar en de achtergronden bij het nieuws. Met de uitdrukking het nieuws doelen we vaak op het radionieuws of het tv-journaal.

140924nieuws
Nou, genoeg over te vertellen lijkt me zo. Schrijf een verhaal over NIEUWS in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Hier een voorbeeld van een Zes Woorden verhaal, geschreven door Ernest Hemingway.

SixWordStory

Wat een impact hebben deze luttele zes woorden.

Publiceer jouw Zes woorden-verhaal met bijpassende foto of afbeelding op je eigen website/blog en plaats de link naar jouw post in een reactie hieronder. Ik vermeld je vervolgens in dit bericht.

Veel plezier bij het schrijven, ik zie uit naar je verhaal.
Marion

vulpen

LEES DE VERHALEN OVER NIEUWS VAN:

Wie volgt? :)

De volgende schrijfuitdaging wordt op woensdag 8 oktober gepubliceerd. Klik hier voor meer uitleg over Zes woorden met beeld.

Eerdere thema’s: 
130216 – Armoede 
130227 – Onderwijs
130313 –  Lente
130327 – Schrijven
130410 – Licht
130424 – Muziek
130515 – Vervoer
130529 – Huisdieren
130612 – Spijt
130626 – Inspiratie
130703 – Reclame
130814 – Vakantie
130829 – Geheugen
130911 – Terrorisme
130925 – Jeugd
131011 – Dialect
131030 – Het Weer
131113 – Film
131127 – Kunst
131211 – Eten
131229 – Terugblik
140122 – Puzzel
140205 – Winkelen
140219 – Dilemma
140312 – Waaghals
140326 – Vrienden
140513 – Tuin
140527 – Verkiezing
140829 – Herfst
140910 – Doe-Het-Zelf

zes-woorden

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

19 gedachten over “Verhaal in zes woorden met beeld: Nieuws

 1. Ik heb in een oud sigarendoosje altijd een beetje klinkende munt, kleingeld, niet veel – vaak net genoeg. Dat doosje heb ik daar om twee redenen; de eerste heeft te maken met die handige parkeermeters, die het nog gewoon op muntjes doen. De tweede is een meer gekoesterde: Als het maar even mogelijk is, zoekt mijn hart de weg naar het Noordelijke. En steevast ook even langs Hoeve Boschoord… en kijk ik met spanning uit naar wat de mannen van de Eikenhof nu weer voor “yts Nys op de Wein” hebben….. En zo “schreef” ik mijn bijdrage aan het “NIEUWS”:
  http://peterdelannoy.com/2014/09/30/altijd-iets-nieuws-op-de-kar/

  Like

  1. Hoi Michiel, echt top dat je ook meedoet.
   Je schreef een actueel verhaal, goed verwoord! En inderdaad niet vrolijk, maar dat is nieuws meestal niet. Sommige vrouwen in het filmpje lijken hun eigen keuze te maken, maar andere worden gedwongen tot het dragen van een niqab. Je te moeten verbergen achter een zwarte sluier, van top tot teen bedekt. En waarom? De mannen paraderen toch ook lekker zoals ze zijn? Vreselijk vind ik het.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is het ook. Ik zag het filmpje en wilde een soort van statement maken. Maar wist niet hoe. Dankzij de 6 woorden wel.
    Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Wat je zegt: sommigen kiezen er zelf voor, anderen hebben geen keuze. Wel weet ik dat met je zoontje bedekt in een niqab met een automische geweer om, naar de dierentuin gaan. Terwijl de soldaten en mannen je dreigend bekijken of je wel bedekt bent, niet mijn ideale wereld is.
    Als dat vrijheid is, wat is dan gevangenschap?

    Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s