Geplaatst in Doldriest briest, Persoonlijk

Ik was in ieder geval nuchter

Vervolg op: En maar wachten

Je gelooft het vast niet. Ik geloof het zelf niet eens. Maar het gebeurt. Echt!

Nuchter, ik moest nuchter zijn. Vandaar dat ik gisteravond laat nog een glas rode Estola tot mij nam. Lekker hoor.

De wekker wekte mij braaf om 6.45 uur; tot zover ging alles prima. De douche in, ene kat kroelen, andere kat op zijn kop geven omdat hij weer zijn geur had uitgezet bij de voordeur, terwijl er toch vier kattenbakken in huis staan. En daar word ik niet zo blij van. Het gordijn bij de voordeur heeft het de afgelopen maanden ook te verduren gehad, dus dat heb ik in de kliko gemikt. Helaas weerhoudt een steriele omgeving Bandit er niet van om toch zijn instincten te volgen. Hopelijk heb ik niet de verkeerde kat op zijn donder gegeven trouwens.

Op de keukentafel lag een briefje met de tekst: ‘Niet eten!’. Geen haar op mijn hoofd dacht eraan om dat te doen. Ik pakte fruit, tomaatjes, melk en yoghurt (lactosevrij, jawel), knäckebrödjes en noten, greep mijn tas en ging op pad. Het was 7.50 uur.

Om 7.55 uur stond ik weer bij mijn voordeur, maar dan aan de buitenkant. IK HAD HET FORMULIER VERGETEN, dat nota bene pontificaal midden op de keukentafel lag! De namen die ik mezelf toewenste, zal ik je besparen. Nijdig reed ik weer naar de prikpost. Weer die paar fietsen. Grrrr, de rest was zeker te voet…

Maar nee, er zaten maar twee vrouwen, hoera! Dat ging beter dan gisteren. Binnen tien minuten was ik aan de beurt en – vechtend met mijn tas – gooide ik de deur naar de verpleegkundige open met de woorden ‘Test mij aub. ook even op domme blondheid?’. Toen ik mijn ogen opsloeg, zag ik een hoogblonde, mij onbekende vrouw, die mij verwonderd aanstaarde. Heb ik weer! Waar was mijn brunette van gisteren? Gelukkig had ze mijn opmerking niet helemaal verstaan en verliep de rest van de handelingen zeer voorspoedig.

Nu maar afwachten wat de uitslag is.

Corja, speciaal voor jou dit vervolg. 😉

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

6 gedachten over “Ik was in ieder geval nuchter

  1. We zullen het zien over een paar weken: dan moet ik me weer lek laten prikken, maar dan om te testen of de Twinrix inentingen het gewenste resultaat hebben gehad. Na 3 vaccinaties bent u voor hepatitis A minimaal 25 jaar beschermd en voor hepatitis B levenslang. Deze had ik gehaald omdat ik naar Malawi ging.
   Hoe moeilijk kan het zijn om drie dingen te onthouden: nuchter, ID, formulier hahahaaa. En dan zul je zien dat het nuchter zijn voor die test helemaal niet nodig is.
   Thanks!

   Like

 1. Dank je Marion! 🙂 Heerlijk verhaal, dit! En zo herkenbaar; iets dergelijks had ik ook kunnen zeggen (alhoewel ik niet blond ben), of de complete inhoud van mijn tas over de vloer verspreiden. Deed ik een keer bij een keuringsarts. Had geen invloed op het keuringsrapport, overigens.
  En Bandit, nomen est omen, toch?
  Hoop trouwens dat de uitslag goed is! In elk geval zal het niet aan het eten liggen, lijkt mij, dat doe je goed!

  Like

  1. Oh, ik zie het al helemaal gebeuren, Corja. Heeft die arts nog geholpen met het oprapen van je spullen?
   De uitslag komt over drie werkdagen binnen bij de huisarts. Ik ben ook benieuwd en hoop op goed nieuws. Anders moet ik levenlang aan de pillen.
   Vandaag een smoothie op van appel, nectarine, avocado, chia- en lijnzaad en water.

   Like

 2. Bedankt voor de schaterlach van vandaag ….ik had het even nodig. Jammer dat het ‘leedvermaak-lachen’ was omwille van jouw escapades maar o,o,o….wat ben ik blij voor je dat de blondine niet in bezit was van een absoluut gehoor. 😀

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s