Geplaatst in Gezondheid, Recepten

Recept: Hoestbonbons

Zoveel mooie en actieve plannen had ik voor deze kerstvakantie. Ze gingen echter de mist in doordat ik ziek werd. Mijn hoofd knalde uit elkaar -zelfs zonder vuurwerk-, mijn neus blokkeerde, mijn rug doet vrolijk mee en nu zijn mijn longen ook nog van de partij. Hoog tijd dus voor het maken van een remedie: hoestbonbons.


Ingrediënten:

  • 2oo gram suiker
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 6 kruidnagels (of 1/4 theelepel kruidnagelpoeder)

Benodigdheden:

  • steelpan
  • bakplaat
  • vijzel

Aan de slag:

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat het papier helemaal glad ligt. Stamp de kruidnagels in een vijzel tot poeder.

Meng suiker, water, citroensap, honing, gember, chilipoeder en kruidnagelpoeder in een steelpan en verwarm het al roerend tot de vloeistof kookt en de suiker gesmolten is. Zet de warmtebron laag en laat zachtjes verder koken. Roer regelmatig.

Neem de pan na een half uur van het vuur en laat de inhoud een paar minuten afkoelen. De vloeistof is nu donker en stroperig. Schep met een lepel kleine hoopjes vloeistof op de bakplaat. Laat ze een half uur afkoelen en bestuif dan met poedersuiker, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Hussel alles door elkaar en zorg dat iedere hoestbonbon bedekt is met een laagje suiker.

Bewaar in een blikje.

Gezondheid!

170103hoestbonbonsmd2

Waarschuwing: hoewel de smaak prima is, worden de hoestbonbons bij mij niet hard (genoeg). Tips ter verbetering zijn van harte welkom.

 

Auteur:

Caretaker of lads and cat. Writer. Typing away on my second feelgood novel, creating time during busy days, and nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind. Avid reader. RPGamer. No lady, but all woman.

8 gedachten over “Recept: Hoestbonbons

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s