Geplaatst in Kunst

Galerie Breda

Twee verjaardagen en de opening van een galerie. Het kon niet op gisteravond! We waren te gast bij Ton van der Bijl en Pien Heppener, beide beeldend kunstenaar. Een feest voor het oog, het hart en zelfs voor de maag, want Pien had zichzelf weer eens overtroffen en schotelde ons de ene na de andere lekkernij voor.

In hun gloednieuwe Galerie Breda waren vele werken uitgestald. Van der Bijl heeft zijn originele verftechnieken nog verder uitgewerkt tot fantastische abstracte en glanzende scheppingen. Een paar jaar geleden kocht ik een schilderij van Ton -toen nog onder het pseudoniem ‘Klodderaar’- maar nu werd ik aangetrokken door Pien’s schilderij van een stoere stier. De gedachte aan de rekening van de garage as. dinsdag deed me aarzelen.

Weer slenterde ik langs Heppener’s fascinerende, magische scheppingen. In een hoge vensterbank stond een klein werkje stil te dromen, geschilderd op een stuk steigerhout. En ik droomde mee. Hoe kon ik deze levensechte weergave van mijn favoriete vogeltjes negeren? Zie je de pootjes die op het takje zijn geschilderd? Ik was verkocht. En het schilderijtje ook!

170624-2

Dit weekend wordt Galerie Breda officieel geopend. Ben je in de buurt van Effenseweg 100 in Breda, ga dan vooral kijken tussen 11 en 17 uur!

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

12 gedachten over “Galerie Breda

    1. Ton van der Bijl -voorheen de Klodderaar- maakt abstracte kunst, en zijn vrouw Pien Heppener landschappen, portretten, dieren (zoals deze mussen) en ook magisch-realistische werken. Een stel vol talent!

      Like

Wil je reageren? Graag!