Geplaatst in Compassie, Expressief

Moeras

Waarom doe je dit nou toch? Je haalt je zoveel problemen op je nek, en je schouders zijn niet sterk genoeg om ze te dragen. Was toch gewoon eerder naar me toe gekomen in plaats van in paniek te raken. We waren er samen wel uit gekomen, net als in de reclame. Al ging het niet over stoppen met roken.

Nu is het te laat. Je hebt jezelf in de nesten gewerkt – en dan heb ik het niet over een warm veilig nest. Steeds dieper, steeds verder weg zakkend in een moeras. En dit moeras is vasthoudend, het laat je niet zonder meer gaan. Je bent er met open ogen in gewandeld en zoekt nu wanhopig naar een uitweg.

Red je zelf en geef het toe. Vertel gewoon de waarheid, gooi het er allemaal maar uit en recht je schouders. Die problemen zullen niet vanzelf weggaan, maar we kunnen ze wel met je delen, samen naar een oplossing zoeken.

Ach jongen toch, ben dapper en kom op voor jezelf. Vecht, zodat je morgen met opgeheven kin de wereld tegemoet kunt treden. Wij kunnen de waarheid niet meer zien in de spiegels van je ziel, ik hoop dat je het zelf nog wel kunt. Vecht, vecht, je bent het waard…

~ voor B.

Auteur:

feelgood writer | avid reader | RPGamer | caretaker of lads and cats | no lady, but all woman

7 gedachten over “Moeras

  1. Reacties op Hyves:

    Karin

    Wauw Marion….verder: 😦

    Nathalie

    Poeh hé……, mooi geschreven.

    Rebecca

    Slik, mooi hoor!
    “Komt wel goed schatje…”

    Ida

    Prachtig geschreven… Hopelijk komt het goed zoals Rebecca zegt… *schuift glaasje roosvicee*

    Like

  2. Hi Marion.

    Thank you for stopping by my blog again.

    I would love to read your posts, but as I don’t speak any other languages(!), I am unable to return the courtsey. Do you ever publish in English?

    Best wishes,
    Julie

    Like

  3. Meid toch! Draag je niet alle lasten van de studenten op je schouders? Pff, ik heb makkelijk praten, ik heb ook die neiging! (er heel even vanuit gaande dat…).

    Mooi Mar!
    X

    Like

Wil je reageren? Graag!