Geplaatst in Cultuur, Dieren, Fantasy, Foto, Inspiratie, Kunst, Natuur

Floriade 2012

De trein spoedt zich oostwaarts. Enigszins benauwd vraag ik aan mijn vriend of het toch niet zoiets is als de Huishoudbeurs. Hierop word ik hartelijk uitgelachen. Juist ja. Ik waag het er maar op: we gaan naar de Floriade in Venlo. Een strak blauwe lucht trilt boven het theater van de natuur en ik laat me meetronen door de menigte. Eenmaal binnen zie ik kleuren. Kleuren van bloemen, kleuren van taal en van mensen. Het wordt een prachtige, zonovergoten dag.

De Wereld Tuinbouw Expo heeft vijf aandachtsgebieden:

 1. Relax & Heal: proef, ruik, voel, hoor en zie in alle rust hoe de natuur je gezondheid, je welzijn en je gevoel beïnvloedt.
 2. Green Engine: natuur en industrie, het lijken twee uitersten. Dat die twee ook heel goed samengaan, zie je hier. Maak kennis met de tuinbouw als belangrijke motor van de economie.
 3. Education & Innovation: een wereld van strakke lijnen en wisselende perspectieven. Symbool voor de manier waarop we naar de toekomst kijken. Steeds vanuit een andere hoek.
 4. Environment: ervaar hoe bloemen, planten, bomen, groenten en fruit in je directe leefomgeving je dagelijkse leven kunnen verbeteren. Hier word je je bewust van het belang van groen in de stad. Binnen en buiten. Thuis en op je werk.
 5. World Show Stage: maak kennis met andere culturen en dompel je onder in een kleurrijke smeltkroes van kunst, cultuur en entertainment.

Maar ik heb mijn eigen indeling.

Mensen:

Kunstigheden:

Dieren:

 

En natuurlijk bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Zoveel bloemen dat ik een extra batterij nodig heb voor mijn camera. Hier een bloemlezing:

Een bijzondere belevenis is de Earthwalk. Een schuin oplopend pad slingert zich rond een grote halve aardbol omhoog waarin een film wordt vertoond. Onder je voeten. Je gaat met zijn allen op een (hoop ik heel) dikke glasplaat staan en kijkt op hoog niveau naar het schouwspel dat zich afspeelt met jouw neus er bovenop. Enige bestendigheid tegen hoogtevrees is gewenst, maar het is niet echt eng. Wat ik wel verontrustend vind is het lichte gekraak van het bouwsel. Ik moet mijn fantasie strak in de hand houden, wil ik rustig blijven staan. Alweer word ik uitgelachen 😉

Je kunt hieronder door een groot formaat foto’s heen bladeren door op het eerste plaatje te klikken.

Of laat je ogen verwennen zonder te klikken:

Deze slideshow vereist JavaScript.

Heb ik teveel beloofd? Adembenemende schoonheid in het klein. De Floriade 2012 is zeker de moeite waard. Geopend van 5 april tot en met 7 oktober as.

Auteur:

Caretaker of lads and cats. No lady, but all woman. RPGamer. Avid reader. Writing my first book, squeezing in time during busy days. And nights if needed. Because I'd love to introduce you to the wonderful people who are living in my mind.

16 gedachten over “Floriade 2012

 1. Mooie reportage, Marion, wat een werk. Ook wij hebben veel moois gezien. Genoten van de bloeiende bermen, de kunst, de megagrote hibiuscusbloemen in het paviljoen en de tientallen soorten orchideeën daar.
  Wat we minder vonden waren de lichtgewicht kartonnen bordjes die van ons tafeltje waaiden en de afdelingen Pakistan, Afghanistan, Sri Lanka en andes, waar alleen maar spullen werden verlkocht., Ofschoon daartussen veel moois te zien was hinderde mij deze commerciële noot.

  Like

  1. Ah, je bent ook geweest, leuk! Wat is er veel te zien hè, Ingrid.
   Soms leek het inderdaad op een groot tuincentrum – met een internationaal karakter – maar ik dacht dat dat erbij hoorde. Het was de eerste keer dat ik er was.

   Like

 2. Mooi he !!
  Je geeft een goeie impressie weer, de bloemenzeeen waren prachtig.
  Ook de verschillende culturen die zich presenteerde, helaas en dat was een van de twee minpuntjes, de verkoop van hun produkten, dat was soms niet gezellig meer.
  Maar mooi was het wel !

  Like

 3. WAAAUUUWW, wat een GEWELDIGE impressie geef je hier weer van de Floriade. Jaren geleden (1992) is dat ook hier in mijn woonplaats Zoetermeer geweest, maar als ik jouw schitterende foto’s zie, is er hier nu meer te zien en te beleven. Hartstikke mooi gedaan Marion.

  Like

 4. Wow, ik had er al van gehoord van vrienden. Ik zou zo graag gaan, maar ik ben bang dat het ons niet gaat lukken met vrije tijd krijgen! 😦 In ieder geval was dit een prachtig compleet proevertje van dit geweldige evenement! Thanks for it!

  Like

Wil je reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s